Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

«Greveniti Bike» Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Αναρτήθηκε: 12.06.2019

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δήμου «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» για την επέτειο καταστροφής των χωριών του από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και απόδοσης τιμής στα αθώα θύματα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου, αλλά φέτος γίνεται μετάθεση της ημερομηνίας λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Πλέον στο Ζαγόρι υπάρχουν 15 αναγνωρισμένα Μαρτυρικά Χωριά της περιόδου 1941-1945. Στα αναγνωρισμένα προ ετών, Ασπράγγελοι, Μεσοβούνι,  Ελάτη, Μανασσής, Καλουτάς στο Κεντρικό Ζαγόρι,  Γρεβενίτι,  Φλαμπουράρι, Δόλιανη, Μακρίνο, Τρίστενο, Ελατοχώρι και Καβαλάρι στο Ανατολικό Ζαγόρι, αναγνωρίστηκαν πρόσφατα το Ηλιοχώρι και η Λεπτοκαρυά στην Τύμφη και η Βοβούσα. Για άλλα οκτώ που δεν αναγνωρίστηκαν ο Δήμος επαναφέρει το αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΣ.

Εκτός της εκδήλωσης στο Μνημείο Πεσόντων Γρεβενιτίου, με ομιλία και κατάθεση στεφάνων,  που αποτελεί το επίκεντρο του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ποδηλατικός αγώνας «Greveniti Bike 2019» με εκκίνηση και τερματισμό το Γρεβενίτι, σε μια διαδρομή μήκους 83 χιλιομέτρων, μέσα και από αρκετά  Μαρτυρικά Χωριά.

Oι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από το Γρεβενίτι και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, Μακρίνο, Καστανώνα, Δόλιανη, Λεπτοκαρυά, Φραγκάδες, Άγιος Χριστόφορος, Διπόταμο, Ανθρακίτης, Καβαλλάρι, Καρυές, Μηλιωτάδες, Τρίστενο και θα τερματίσουν στο Γρεβενίτι.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος