Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ενήλικες παράτυπους μετανάστες

Αναρτήθηκε: 11.06.2019

Η Καλιφόρνια θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα προσφέρει δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ενήλικες μετανάστες που έχουν εισέλθει στη χώρα παράτυπα αφού οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, έλαβαν τη σχετική απόφαση.

Το νομοσχέδιο αυτό, το εκτιμώμενο κόστος του οποίου είναι 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πρέπει να υιοθετηθεί από τα δύο σώματα της πολιτείας και να επικυρωθεί από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι πρόκειται να το υπογράψει.

Βάσει του νομοσχεδίου θα παρέχεται δωρεάν ιατρική κάλυψη σε όλους τους παράτυπους μετανάστες ηλικίας 19 με 25 ετών –περίπου 100.000 άνθρωποι– μέσω του Medi-Cal, του προγράμματος ασφάλισης που διαθέτει η πολιτεία για τους πιο φτωχούς πολίτες.

“Η Καλιφόρνια πιστεύει ότι η υγεία είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα”, επεσήμανε η γερουσιαστής του Λος Άντζελες Χόλι Μίτσελ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος