Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Σλοβενία – Κροατία: “Σύμπραξη” δυτών για τον καθαρισμό θαλάσσιας περιοχής

Αναρτήθηκε: 10.06.2019

Δύτες από την Κροατία και τη Σλοβενία ένωσαν δυνάμεις για τον καθαρισμό του κόλπου Savudrija που “μοιράζονται” οι δύο χώρες. Ο καθαρισμός του βυθού της θάλασσας στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Με σύνθημα “Καθαρίζοντας δίχως σύνορα”, 200 δύτες συνέλεξαν απόβλητα από τον βυθό της θάλασσας και ανανέωσαν το ραντεβού τους σύντομα, στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι δύτες που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού στοχεύουν στην αποφόρτιση του βυθού της θάλασσας από ξένα και ρυπογόνα αντικείμενα που βλάπτουν τη χλωρίδα και πανίδα. Η συγκεκριμένη δράση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολιτών από τις δύο χώρες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος