Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
 

Γιορτή Λεμονιού: Η Άνδρος τιμά τον πολύτιμο λεμονοκαρπό της

Αναρτήθηκε: 15.06.2019

Η Γιορτή Λεμονιού, ένας θεσμός, που αποτελεί τον προάγγελο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άνδρου , πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου του νησιού , αύριο  Κυριακή, 16 Ιουνίου , από τις 11.00 έως τις 16.00, στο Μουσείο Λαογραφίαςκαι Χριστιανικής Τέχνης, στη Χώρα.

Στη γιορτή συμμετέχουν φορείς, επαγγελματίες και πολιτιστικοί σύλλογοι από όλες τις περιοχές του νησιού, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (15-17 Ιουνίου). Απώτερος στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της γιορτής, η οποία λαμβάνει, πλέον, διαστάσεις φεστιβάλ.

Σήμερα  Σάββατο, 15 Ιουνίου, η Εθελοντική ομάδα του Μπατσίου διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν την έκθεση μεταχειρισμένου βιβλίου, κεράσματα και διασκέδαση. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

11:00 – Ζωγραφική για παιδιά στο «Καντούνι» & Αγώνες Beach Volley  (γεφυράκι – παραλία)
14:30 – Δενδροφύτευση λεμονιάς στο Μπατσί 
20:00 – Παρουσίαση Latin χορών από ομάδες του νησιού
Παρασκευή γλυκού κουταλιού λεμόνι 

Αύριο  Κυριακή, 16 Ιουνίου, στον ανοιχτό χώρο του Παλιού Παγοποιείου Μαντζαβελάκη, θα στηθούν διακοσμημένοι πάγκοι από 28 εκθέτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν γλυκίσματα, λεμονάδες, λικέρ και δημιουργίες όπως χειροτεχνήματα, σαπούνια λεμονιού και κοσμήματα. Μέσα στο μουσείο, θα βρίσκονται τα δημιουργήματα των Ανδριωτών εικαστικών, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τον ευωδιαστό λεμονοκαρπό. 

Φέτος, η Γιορτή Λεμονιού αποκτά έναν χαρακτήρα προσφοράς, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα κάθε επισκέπτης και εκθέτης να συνεισφέρει για την επίτευξη ενός καλού σκοπού. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη φύτευση λεμονόδεντρων στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΠΑΛ Άνδρου, από αντιπροσωπεία των μαθητών του λυκείου. 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος