Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Γερμανία: Η BAMF απορρίπτει τη συντριπτική πλειονότητα αιτήσεων για επανένωση οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα

Αναρτήθηκε: 31.05.2019

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) απορρίπτει τη συντριπτική πλειονότητα αιτήσεων για επανένωση οικογενειών προσφύγων από την Ελλάδα. Κατά τους πρώτους σχεδόν πέντε μήνες του 2019, οι ελληνικές αρχές ασύλου υπέβαλαν 626 αιτήσεις για πρόσφυγες οι οποίοι θα έπρεπε να επαννενωθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία: Από αυτές η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) απέρριψε τις 472 αιτήσεις, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των εφημερίδων του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, επικαλούμενες απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχετικό ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) στην Ομοσπονδιακή Βουλή / Bundestag. Τα τρία τέταρτα των αιτήσεων από την Ελλάδα απορρίπτονται δηλαδή από τις γερμανικές αρχές.

   Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων. Κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της γερμανικής Αριστεράς και οργανώσεων παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, όπως εκείνες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά απέναντι από τις ακτές Τουρκίας, η BAMF απέρριψε τις αιτήσεις λόγω ελλείψεων των φακέλων, σύμφωνα με τις εφημερίδες του ομίλου. «Στο παρελθόν έχουμε δει να απαιτούνται μεταφράσεις που δεν ήταν αναγκαίες σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Πρόκειται για “παράνομη άρνηση”», δήλωσε η βουλευτής της Αριστεράς Gokay Akbulut. Για τους ανθρώπους «οι οποίοι πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα κάτω από απάνθρωπες συνθήκες,» η οικογενειακή επανένωση είναι συχνά «η τελευταία διέξοδος από τη μιζέρια», δήλωσε η αριστερή πολιτικός.

   Σύμφωνα με τον λεγόμενο «Κανονισμό του Δουβλίνου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα κράτος μέλος μπορεί να ζητήσει τη μεταφορά της διαδικασίας ασύλου σε άλλη χώρα της ΕΕ, όπου ο πρόσφυγας έχει συγγενείς. Η συνοχή των οικογενειών και η προστασία των παιδιών απολαύουν ειδικής προστασίας στο δίκαιο της ΕΕ για το άσυλο. Στα ελληνικά νησιά της Λέσβου, Σάμου και Χίου, εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αφγανοί, Σύροι και Ιρακινοί. Eπίσης, και η Ελλάδα απέρριψε σχεδόν όλες τις αιτήσεις για επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, «ως λόγοι άρνησης, είναι μεταξύ άλλων, η έλλειψη εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι η πρώτη χώρα εισόδου ήταν η Ελλάδα», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος