Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Διανομή τροφίμων σε απόρους στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Αναρτήθηκε: 31.05.2019

Στην πρώτη διανομή τροφίμων σε απόρους προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών,  στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η διανομή αφορά σε νωπά τρόφιμα που θα γίνει επί τριήμερο σε 5.000 ωφελούμενους του προγράμματος, με τη συνολική ποσότητα ανά άτομο να ανέρχεται στα πέντε κιλά. Αυτή θα γίνει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στην εγκατάσταση του δήμου επί της οδού Ελλησπόντου 15 με Δαρδανελλίων 2 στα ΠΕΥΚΑ (στάση Βενζινάδικο), από τις 9 το πρωί έως τις 2 μ.μ. με τον μηχανισμό του δήμου να βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα για την υλοποίηση του έργου μέσα σε συνθήκες αξιοπρέπειας για τους δικαιούχους.

Το πακέτο περιλαμβάνει 1 κιλό χοιρινό κρέας, 1 κιλό βόειο κρέας, μισό κιλό τυρί φέτα, μισό κιλό ημίσκληρο τυρί, 1 κιλό ακτινίδια, 1 κιλό μπανάνες, με τα τρόφιμα να είναι συσκευασμένα σε τελάρα των πέντε κιλών.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ στην αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) θα απαιτείται εξουσιοδότηση και αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών – Τηλ.: 2313.313151

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος