Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
 

Ν. Μπελαβίλας: Πρώτος στόχος ο δεύτερος γύρος, δεύτερος στόχος η δημαρχεία του Πειραιά

Αναρτήθηκε: 24.05.2019

«Είμαστε εδώ, είμαστε από εδώ» δήλωσε ο Νίκος Μπελαβίλας, ο υποψήφιος για τη δημαρχεία του Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους», κατά την κεντρική ομιλία του λίγο νωρίτερα στα Καμίνια. 

Έχοντας συναισθηματική φόρτιση, τόσο από την επέτειο της δολοφονίας του Πειραιώτη βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, όσο και για τους Καμινιώτες συγγενείς και φίλους του που θυσιάστηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Νίκος Μπελαβίλας, παρουσία πλήθους υποψηφίων αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την επόμενη ημέρα στον Πειραιά, στην περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί. 

«Θα μείνω εδώ όπως έμεινα όλη μου τη ζωή, δεν θα εξαργυρώσω την ψήφο σας, με βουλευτική ή υπουργική έδρα. Ολόκληρη την τετραετία, και άλλη μία αν το θέλετε εσείς. Δήμαρχος ή απλός στρατιώτης. Γιατί αυτό εδώ δεν είναι εκλογές, είναι μάχη και το ξέρει ο Πειραιάς, το ξέρει όλη η Ελλάδα. Σας το δηλώνω δημόσια για να μην μπορώ να κάνω πίσω. Από τη Δευτέρα, θα ξαναφτιάξουμε μαζί με αυτούς και με εσάς, πέτρα, πέτρα, μέτρο-μέτρο, τα Καμίνια και τον Απόλλωνα για Όλους, τη Σούδα και το Νέο Φάληρο για  Όλους, τη Λεύκα, την Παλιά Κοκκινιά, τα Μανιάτικα, την Αγιά Σοφιά και τον Άγιο Δημήτρη για Όλους. Αυτά που εμείς που μένουμε πέρα από τις γραμμές στη θάλασσα, χρωστάμε τρεις γενιές τώρα σε όσους μένουν πίσω από τις γραμμές. Έναν Πειραιά για τις ξεχασμένες γειτονιές, έναν Πειραιά για Όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Ο Νίκος Μπελαβίλας μάλιστα, έθεσε τους στόχους για τον ίδιο και την παράταξη του: «Πρώτος στόχος ο δεύτερος γύρος, δεύτερος στόχος η δημαρχία. Πάμε να νικήσουμε στον Πειραιά, στην Αθήνα, στην Αττική, σε όλη την Ελλάδα».

Κατά την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος του «Πειραιά για Όλους», αναφέρθηκε στον Νίκο Λεγάκη και στον Θοδωρή Δρίτσα. «Μας έμαθαν, να μην έχουμε κόμπλεξ, να μην μετράμε  τους ανθρώπους με αριστερόμετρο – ούτε βέβαια με ολυμπιακόμετρο, αν είναι για το καλό του τόπου μας», ενώ επεσήμανε την αδιαφορία όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών αρχών για τα Καμίνια θυμίζοντας ότι έχει να γίνει κάτι εκεί «από την εποχή του Γιάννη Παπασπύρου, εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια δηλαδή».

Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε εκτενώς κατά την ομιλία του σε όσα λέγονται για υποχρεωτική διάθεση σταυρωμένων,  σε ένα συγκεκριμένο όνομα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ψηφοδελτίων προς όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους συγκεκριμένου συνδυασμού:  «Εξευτελίστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αφού τους απέσπασαν υπογραφές, τους φόρτωσαν για πρώτη φορά στην εκλογική μας ιστορία με μονοσταυρωμένα ψηφοδέλτια. Το ανέχονται-ξέρετε τι είναι να δίνεις στη μάνα σου το ψηφοδέλτιο, στους πελάτες σου, στους μαθητές σου, στα παιδιά σου, ένα  ψηφοδέλτιο και να του λες, θες δε θες για να με σταυρώσεις πρέπει να σταυρώσεις υποχρεωτικά πρώτα έναν άλλον. Και επειδή δεν σε εμπιστεύονται αυτό είναι το ψηφοδέλτιο», τόνισε  μεταξύ άλλων.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε στις αφίσες του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Μώραλη: «Τον πλαισιώνουν σημαίες, πρώτη του Ολυμπιακού, κρυμμένη από πίσω της, δεύτερη η ελληνική σημαία, και από πίσω της όχι κρυμμένη, αλλά κυριολεκτικά χαμένη η σημαία με τα εμβλήματα του Δήμου. Τις τριήρεις της ναυμαχίας που γέννησε την πόλη μας στην αρχαιότητα, της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Αυτό πράγματι πειράζει. Είναι ύβρις προς την πατρίδα μας, είναι ύβρις προς την πόλη μας, είναι ύβρις προς τον Ολυμπιακό. Κύριε Μώραλη, μας το μάθανε στο Δημοτικό Σχολείο. Η σειρά δεν είναι αυτή. Είναι όμως λογικό, αν μπορούσαν θα ανέμιζαν και τις σημαίες ευκαιρίας, όπως τις ανεμίζουν στα καράβια τους. Πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τον Πειραιά, πάνω και από τον Ολυμπιακό».
Από τα πυρά του επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» δεν ξέφυγε ούτε ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Βλαχάκος. «Αντέγραψε ουσιαστικά το πρόγραμμα της παράταξης μας και κατηγόρησε επί της ουσίας τον Νίκο Μπελαβίλα, ότι οι προτάσεις του δεν μπορεί να ξεφύγουν από τα κομματικά στεγανά», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Κομματικές είναι οι προτάσεις για το κυκλοφοριακό; Τότε γιατί τις αντέγραφε χθες λέξη προς λέξη στον Χατζηνικολάου. Κομματικές είναι οι προτάσεις για ανοικτά σχολεία. Τότε γιατί τις εφάρμοσε ο κύριος Καμίνης. Κομματικές είναι οι προτάσεις για να μη γίνει το Mall. Τότε γιατί το πρότεινε όλος ο εμπορικός κόσμος και ο κύριος Κορκίδης. Κύριε Βλαχάκο, δεν έχετε δυστυχώς ούτε προτάσεις – για τον Πειραιά, ούτε συμβούλους να σας γράψουν, ούτε καν μπορείτε να απαντήσετε σοβαρά στις δικές μας.  Γιατί ο σύμβουλος σας-φοβάμαι πως είναι σκληρός οπαδός του κυρίου Μητσοτάκη: Α αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα απορρίπτουμε. Προσέξτε το γιατί κινδυνεύετε σε λίγο να μιλάτε για ιδιωτικοποίηση του Δήμου, κατάργηση της 13ης σύνταξης, 12ωρο και 7ήμερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπελαβίλας.

«Οι προτάσεις μας είναι όλη η πόλη», είπε με νόημα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους». Ο Πειραιάς συνέχισε, «παρουσιάζει μια εικόνα απαξίωσης», καθώς, όπως ανέφερε: «Περισσότεροι από το 1/3 του πληθυσμού έχει αφήσει τον Πειραιά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το ανακαλύψαμε από τους εκλογικούς καταλόγους. Ούτε μετά τον βομβαρδισμό του ’44», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, ζητώντας την ψήφο του λαού, ώστε να καταφέρει να αλλάξει ριζικά την εικόνα και την ζωή των πολιτών στα Καμίνια και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Πριν την ομιλία του Νίκου Μπελαβίλα, χαιρετισμό απεύθυναν ο Παναγιώτης Θεολόγης, συντονιστής του Δ Διαμερίσματος Πειραιά, Ηλίας Κωσταράκος, γιος του αείμνηστου Κώστα Κωσταράκου και της Βίκης Κωτσοβέλου ενώ διαβάστηκε μήνυμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Σπουρδαλάκη.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος