Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
 

Περιφέρεια Αττικής: 448.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού στα Μουσικά Σχολεία

Αναρτήθηκε: 24.05.2019

Την προμήθεια σύγχρονων οργάνων και τον ηχητικό-μουσικοτεχνολογικό εξοπλισμό των Μουσικών Σχολείων της Αττικής χρηματοδοτεί με το ποσόν των 447.805 ευρώ με ΦΠΑ, η Περιφέρεια Αττικής μετά τη συνυπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης της περιφερειάρχη Αττικής με το υπουργείο Παιδείας.
Πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχετικό εξοπλισμό των τεσσάρων παλαιότερων Μουσικών Σχολείων της Αττικής (Παλλήνης, Ιλίου, Πειραιά, Αλίμου) αλλά κυρίως του νεότερου Μουσικού Σχολείου (Αθήνας) που ιδρύθηκε πρόσφατα.
Σύμφωνα, δε, με την Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων (ΚΕΜΣ) του Υπουργείου ως αρμόδιο όργανο για τα Μουσικά Σχολεία, σημειώνεται ότι  τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στα μουσικά σχολεία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη χρονική απόσταση που έχει μεσολαβήσει από παλαιότερες προμήθειες μουσικών οργάνων και ηχητικού – μουσικοτεχνολογικού εξοπλισμού, της συνεχούς χρήσης των οργάνων από μαθητές αλλά και δανεισμού οργάνων σε μαθητές, έχει δημιουργηθεί φθορά στον υφιστάμενο εξοπλισμό και είναι επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης μέρους αυτού καθώς και εμπλουτισμού του.
Τέλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι στέκεται αρωγός των Μουσικών Σχολείων ενισχύοντας τον ρόλο τους ως φορέων παιδείας και τέχνης, με τη στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως η συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου και Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και η μουσική παράσταση «Τραγουδώντας για τα παιδιά της Κατοχής» στο Πεδίο του Άρεως από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου).-

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος