Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
 

Ανοιχτοί δήμοι το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Αναρτήθηκε: 25.05.2019

Ανοικτές θα παραμείνουν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου, καθώς και το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου αντίστοιχα οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη διενέργεια  των ευρωεκλογών και των κοινοτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενημέρωση  των αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής καθώς και των εκλογέων, σύμφωνα με έγγραφο  του υπουργού Εσωτερικών.

Επίσης τις ίδιες ημέρες ανοικτές θα πρέπει να παραμείνουν κατά τις ίδιες ημέρες και οι υπηρεσίες των δήμων που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία.

Επιπροσθέτως, στο έγγραφο επισημαίνεται πως, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τα γραφεία Ταυτοτήτων των υφισταμένων αρχών έκδοσης, θα εκδίδουν δελτία ταυτότητας και θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

α) Σάββατο 25.5.2019 (παραμονή εκλογών), από 08:00 έως 18:00 και

β) Κυριακή 26.5.2019 (ημέρα εκλογών), από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι τη λήξη αυτής, ήτοι από 07:00 έως 19:00.

Κατά τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών, την παραμονή και την ημέρα αυτών (Σάββατο 1.6.2019 και Κυριακή2.6.2019), οι αρχές έκδοσης θα λειτουργήσουν με το ίδιο ως άνω ωράριο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει πως οι υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να συνδράμουν στο έργο αυτό, «εκδίδοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία θα αποστέλλουν με FAX στην αρμόδια Υπηρεσία».

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, τα καταστήματα των ΟΤΑ πρέπει να παραμείνουν ανοικτά έως την ολοκλήρωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής που εκτείνεται η χωρική τους αρμοδιότητα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος