Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
 

Περιφέρεια Αττικής και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προωθούν την ίδρυση Τεχνολογικού Κέντρου Γεωργίας και Τροφίμων

Αναρτήθηκε: 16.05.2019

Tην ίδρυση «Τεχνολογικού Κέντρου Γεωργίας και Τροφίμων», στις παλιές εγκαταστάσεις του Λυσσιατρείου Αθηνών δρομολόγησαν η Περιφέρεια Αττικής και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο κέντρο πολλαπλών λειτουργιών, που θα υλοποιεί στην Περιφέρεια τη στρατηγική ανάπτυξης και αναβάθμισης του αγροδιατροφικού τομέα και θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση. «Ενός Κέντρου -«πολυεργαλείου» ανάπτυξης, που θα συμβάλει πολλαπλά στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» όπως σημείωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τη συνυπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με τον πρύτανη Σπυρίδωνα Κίντζιο, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνας Κυπριανίδου και των αντιπρυτάνεων Σταύρου Ζωγραφάκη και Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη.

Η περιφερειάρχης αναφερόμενη στη συνέργεια επισήμανε ότι αποτελεί μια «βέλτιστη λύση, σε ένα θέμα που εκκρεμούσε πολλά χρόνια και αφορά στη δημιουργία ενός Τεχνολογικού Κέντρου Γεωργίας και Τροφίμων, κρίσιμης σημασίας για όλους τους πολίτες της Αττικής, κρίσιμου για τη δημόσια υγεία, για το δημόσιο συμφέρον»

Από την πλευρά του ο Πρύτανης Σπυρίδων Κίντζιος είπε μεταξύ άλλων ότι «Το Κέντρο θα αποτελέσει πυλώνα και βασικό άξονα για την αγροδιατροφή καθώς θα δημιουργήσει διεξόδους απασχόλησης για νέους ανθρώπους και επιστήμονες, συμβάλλοντας στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης όλων των κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας».

Η δράση του Κέντρου θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, της γαστρονομίας και του αγροτουρισμού, της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας των νέων και της καινοτομίας, του πολιτισμού κ.ά.

Αξιοποιείται συγκρότημα 17 κτιρίων, επί της Ιεράς Οδού, απέναντι από το Πανεπιστήμιο και τον Βοτανικό Κήπο, συνολικής έκτασης 4.986,76 τ.μ., ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Αττικής, όπου στο παρελθόν στεγάζονταν το Δημόσιο Λυσσιατρείο και το Δημόσιο Απολυμαντήριο.

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει τον χώρο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το οποίο και αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου της ανακατασκευής των κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου καθώς και της λειτουργίας του «Τεχνολογικού Κέντρου Γεωργίας και Τροφίμων». Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι 40 χρόνια.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος