Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
 

Ανακοίνωση δήμου Πλατανιά για τη δολοφονία του προέδρου Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου

Αναρτήθηκε: 13.05.2019

Την οδύνη και τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο δήμαρχος και του Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά για την τραγική απώλεια κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κ. Κατσουλάκη.

Ο Κ. Κατσουλάκης δέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής πυροβολισμό στο κεφάλι έξω από το μίνι μάρκετ που διατηρούσε από συντοπίτη του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο δράστης συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι είχε κτηματικές διαφορές με το θύμα. Ωστόσο η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς κατά πληροφορίες ο δράστης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της κοινότητας και θύμα, σχετικά με κοινοτικά ζητήματα.

Ειδικότερα κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

  • Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ορθουνίου αλλά και των Χανίων καθώς ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, διακριτικός και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του στον τόπο. Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια εποχή απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά, ο άδικος χαμός ενός νέου και ευγενούς ανθρώπου με τεράστια προσφορά όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στο χωριό του και στους συντοπίτες του, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσίας για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος αφού ο  Κων/νος Κατσουλάκης υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από πνεύμα συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο καταγωγής του και για τον συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Πολιτεία να απονείμει δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

  • Ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.
  • Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.
  • Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ
  • Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν  μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος