Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
 

Τουρκία: Δεν θα μποϊκοτάρει τις νέες εκλογές στην Κωνσταντινούπολη το CHP – Πιθανή η στήριξη του υποψηφίου του από τα μικρότερα κόμματα

Αναρτήθηκε: 07.05.2019

Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αποφάσισε σήμερα να μην μποϊκοτάρει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

AppleMark

Σημειωτέον ότι τη διεξαγωγή νέων δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε χθες το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) της Τουρκίας, κατόπιν αιτήματος του κόμματος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβητεί τη νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαρτίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Το ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ζητούσε την επανάληψη των εκλογών, καταγγέλλοντας «παρατυπίες» κατά τη διεξαγωγή τους στις 31 Μαρτίου.
Ο υποψήφιος του κόμματος για την πόλη, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, κέρδισε την πλειοψηφία με μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του στις εκλογές της 31ης Μαρτίου και ανακηρύχθηκε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στα μέσα Απριλίου έπειτα από εβδομάδες διαμάχης για το αποτέλεσμα και μια μερική νέα καταμέτρηση.

Στο μεταξύ, πολλά μικρά τουρκικά κόμματα διαμήνυσαν ότι θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο του CHP ως δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης στην επανάληψη των εκλογών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των εκλογικών αρχών να ακυρώσουν τις δημοτικές εκλογές στην πόλη αυτή.

Το Ισλαμικό Σααντέντ ή Κόμμα της Ευτυχίας, ο υποψήφιος του οποίου Νετζντέτ Γκιοκτσινάρ συγκέντρωσε περισσότερες από 100.000 ψήφους, πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνάντηση.

«Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ υπέρ του Ιμάμογλου, θα περιμένω την απόφαση του κόμματός μου», δήλωσε ο Γκιοκτσινάρ στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5.

Το Κόμμα Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP), που κέρδισε περισσότερες από 30.000 ψήφους, έγραψε στο Twitter πως θα «κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» απέναντι στις «παρατυπίες» του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος