Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
 

Σε χώρο πρασίνου και άθλησης μετατρέπεται το παλαιό κοιμητήριο Νεάπολης Νίκαιας

Αναρτήθηκε: 06.05.2019

Την ανάπλαση του νότιου τμήματος του παλαιού κοιμητηρίου Νεάπολης Νίκαιας, προβλέπει προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 848.000 ευρώ (με ΦΠΑ) που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για το ποσό των 800.000 ευρώ και από πόρους του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για το επιπλέον ποσό των 48.000 ευρώ.

Στο επίκεντρο του έργου είναι η αξιοποίηση μεγάλου μέρους του πρώην κοιμητηρίου Νεάπολης Νίκαιας ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ως ανοιχτός δημόσιος χώρος πρασίνου και αθλητισμού. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων άθλησης (γηπέδου μπάσκετ και τένις) βάσει των προδιαγραφών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, ενίσχυση πρασίνου, δημιουργία συστήματος αποχέτευσης ομβρίων, εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό, περίφραξη των γηπέδων κ.ά..

Επιπλέον, στο παρακείμενο αλσύλλιο πρόκειται να δημιουργηθούν: χώρος επίσκεψης οικόσιτων ζώων με ξεχωριστή είσοδο, ράμπα πρόσβασης, χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, δύο ξύλινες πέργκολες, παγκάκια ενώ θα γίνουν εργασίες ηλεκτροφωτισμού και εργασίες συντήρησης στον περιβάλλοντα χώρο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος