Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Ημερίδα στην Πάτρα για τη θαλάσσια ρύπανση και τη διάσωση των ακτών

Αναρτήθηκε: 03.05.2019

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Προστασίας Παράκτιας Ζώνης«SaveCoast-Διάσωση της ακτής» συνδιοργανώνουν ημερίδα με ενημερωτικό χαρακτήρα που φέρει τον τίτλο: «Υδάτινοι Πόροι: Ποιότητα Νερού, Παράκτια και Θαλάσσια Ρύπανση – Επιστημονική Προσέγγιση και Προοπτική».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο ξενοδοχείο «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα) και θα συμμετάσχουν σημαντικοί επιστήμονες.

Στόχος της ημερίδας η κοινοποίηση στο ευρύτερο κοινό ζητημάτων οικολογικής συνείδησης και Δημόσιας Υγείας για την αποφυγή λοιμώξεων που είναι εύκολο να εκδηλωθούν και να μεταδοθούν εξαιτίας των μολυσμένων θαλασσινών υδάτων προκαλώντας σοβαρές οφθαλμιατρικές, δερματολογικές, γυναικολογικές και άλλες παθολογικές επιπτώσεις.

Σημειώνουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του τρέχοντος σχεδίου δράσης για τη συνεχή ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη σοβαρών θεμάτων Δημόσιας Υγείας, συνεργάζεται με φορείς, όπως η ΜΚΟ Προστασίας Παράκτιας Ζώνης «SaveCoast – Διάσωση της ακτής», οι οποίοι λαμβάνουν μέριμνα για την υγιεινή των υδάτινων πόρων και των θαλασσίων υδάτων.

Ομιλητές θα είναι οι ακόλουθοι:

Χατζηανέστης Ιωάννης, Δρ. Χημικός Ωκεανογράφος, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) «Θαλάσσια ρύπανση: Πηγές και επιπτώσεις»

Τριανταφύλλου Γιώργος, Δρ. Μαθηματικός Ωκεανογράφος, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) «Θαλάσσια Ρύπανση και καινοτόμες δράσεις αντιμετώπισής της»

Σταυρούλα Κορδέλλα, Περιβαλλοντολόγος – Ωκεανογράφος, Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών «Μπορεί μία εκστρατεία ενημέρωσης να μειώσει την πλαστική ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον; Το παράδειγμα της Σύρου»

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος