Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
 

Πάνω από 4.000 μαθητές συμμετείχαν στο «Πάμε Ανακύκλωση» στο δήμο Πυλαίας -Χορτιάτη

Αναρτήθηκε: 23.04.2019

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, εθελοντών  και εκπροσώπων των εταιριών που ήταν χορηγοί της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Πανόραμα η βράβευσης των δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με το Followgreen. Στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του δημαρχείου Πανοράματος βραβεύτηκαν συνολικά 18 δημοτικά σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση τριών υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), ενώ παράλληλα δέχονταν και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας followgreen.gr/pilea-hortiatis/school.

Συγκεκριμένα τα εν λόγω σχολεία επέδειξαν θεαματικά αποτελέσματα, καθώς μέσα σε μόλις 3 μήνες συλλέχθηκαν από τα σχολεία: 5.962 κιλά χαρτί , 147 κιλά αλουμινίου και 416 κιλά μπαταρίες. Ο Σχολικός Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την ΑΦΗΣ Α.Ε.

Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 4.000 μαθητές, 900 πολίτες – μέλη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και 50 τοπικές επιχειρήσεις, ενώ στην εκδήλωση όλα τα σχολεία έλαβαν επαίνους και δώρα για τη συμμετοχή τους. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά, ενώ θα ενισχυθούν οι περιβαλλοντικές δράσεις με περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης αλλά και επεκτείνοντας το πρόγραμμα και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος