Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Απ. Τζιτζικώστας: Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι συμπολίτες μας να ακούσουν το σημαντικό έργο που έγινε στην ΠΚΜ

Αναρτήθηκε: 22.04.2019

«Δεν σχολιάζω ποτέ δημοσκοπήσεις και ούτε, φυσικά, στοιχήματα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι τις επόμενες εβδομάδες οι συμπολίτες μας να ακούσουν το σημαντικό έργο που έγινε αυτά τα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία, τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των συνδυασμών και του δικού μας, το σχέδιό μας για το αύριο και να συγκρίνουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν ποιος είναι ο καταλληλότερος να είναι περιφερειάρχης» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.
 Με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών γνωστοποιεί ότι έχει δημιουργηθεί «μια επιτροπή εργασίας η οποία διερευνά νομικά τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν» σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις.
 Σε όσους τον ταυτίζουν με τη διοίκηση Ψωμιάδη απαντά ότι «μάλλον έχουν ξεχάσει την ιστορία ή, χειρότερα, αγνοούν την ιστορία» ενώ με αφορμή την κριτική που δέχεται περί επικοινωνιακής εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών έργων επισημαίνει πως η περιφέρεια είναι εκείνη που υλοποιεί αποτελεσματικά όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα έργα, γεγονός που αναγνωρίζεται από μια σειρά από θεσμικούς φορείς αλλά και από υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Στις προτεραιότητές του για το μέλλον περιλαμβάνει τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, του κοινωνικού έργου που γίνεται στην περιφέρεια και τη δημιουργία του πυλώνα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Δηλώνει «υπέρ των συνεργασιών, αλλά όταν αυτές καλλιεργούνται, όχι όταν επιβάλλονται» και υπενθυμίζει ότι «η Αλληλεγγύη είναι μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική περιφερειακή παράταξη».
 Στο ερώτημα, τέλος, αν θα άλλαζε κάτι από όσα έκανε μέχρι σήμερα, απαντά: «κάναμε καλά τη δουλειά μας, κάτι που αποτυπώνεται και στις πρωτιές που έχουμε κατακτήσει». Διευκρινίζει, παράλληλα, πως αυτό δεν σημαίνει ότι «δεν υπήρξαν καθυστερήσεις σε κάποια θέματα ή δεν έγιναν και λάθη».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος