Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
 

ΗΠΑ: Η πολιτεία της Καλιφόρνιας κέρδισε νέα δικαστική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση Τραμπ

Αναρτήθηκε: 19.04.2019

Η Καλιφόρνια, προπύργιο των Δημοκρατικών, κέρδισε νέα δικαστική διαμάχη χθες Πέμπτη ενάντια στην κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με εφετείο να επιβεβαιώνει το καθεστώς της πολιτείας «καταφύγιο», κάτι που σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοί της δεν είναι υποχρεωμένοι να συνεργάζονται με τις ομοσπονδιακές αρχές σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση.

Τρεις δικαστές εφετείου του Σαν Φρανσίσκο αποφάσισαν ομόφωνα ότι η νομοθεσία που περιορίζει τη συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας της Καλιφόρνιας και των ομοσπονδιακών αρχών είναι σύννομη.

Η νομοθεσία αυτή «εμποδίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόζει τη μεταναστευτική νομοθεσία», δήλωσε ο δικαστής Μίλαν Σμιθ, τονίζοντας «ωστόσο» ότι η Καλιφόρνια έχει το δικαίωμα να την εφαρμόζει.

Η δέκατη τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ προβλέπει ότι όσες αρμοδιότητες δεν ανήκουν ξεκάθαρα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι στη δικαιοδοσία των πολιτειών.

Δικαστήριο του Σακραμέντο είχε λάβει αντίστοιχη απόφαση τον Ιούλιο του 2018, όμως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε ασκήσει έφεση.

Η πιο πολυπληθής και πιο πλούσια πολιτεία των ΗΠΑ, η Καλιφόρνια, προπύργιο των Δημοκρατικών με τους ισπανόφωνους να αποτελούν τη μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα, έχει εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κυρίως για θέματα μετανάστευσης και περιβάλλοντος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος