Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Ηράκλειο: Σεμινάριο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Αναρτήθηκε: 18.04.2019

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο διοργάνωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού που εργάζεται με αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, η εξοικείωσή του με τη διαδικασία ασύλου και το συναφές νομικό πλαίσιο.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου ένα σημαντικό μέρος αφιερώθηκε στην παρουσίαση του εξοπλισμού με τα κατάλληλα μέσα για τον εντοπισμό υποθέσεων, που χρήζουν προστασίας και η συμπερίληψη των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και σε λοιπούς μηχανισμούς παραπομπής.

«Η σημερινή πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα όπως έχει πλέον διαμορφωθεί στις σύγχρονες κοινωνίες μας επιβάλλει να παρέχουμε τη δυνατότητα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των στελεχών μας. Ο σςτόχος του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση των στελεχών που ασχολούνται με ζητήματα ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πραγματοποίηση του, αλλά και για το γεγονός ότι τα έμπειρα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας που το παρουσίασαν διαπίστωσαν το υψηλό γνωσιακό επίπεδο των στελεχών του δήμου Ηρακλείου και των εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος