Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020
 

Πάτρα: Συνάντηση για υπογειοποίηση του τρένου

Αναρτήθηκε: 18.04.2019

Συνάντηση είχε σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Αθ. Βούρδα, για το θέμα της υπογειοποίησης του τρένου. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Χρ. Κορδάς και Π. Στάμος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του .ήμου και της ΕΡΓΟΣΕ.

Ο κ. Βούρδας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκαν στα χρονοδιαγράμματα για την προώθηση των μελετών και των έργων που αφορούν στην υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και των σταθμών, στο τμήμα από το Ρίον μέχρι τον Άγιο Διονύσιο.

Από τον κ. Βούρδα αναφέρθηκε ότι το έργο της υπογειοποίησης από τον Άγιο Διονύσιο έως τον Άγιο Ανδρέα είναι χρηματοδοτήσιμο. Σε όλο το μήκος θα προβλεφθούν κονδύλια στις εργολαβίες για την ανάπλαση του άνωθεν της υπογειοποιημένης γραμμής χώρου.

Επίσης έγινε ενημέρωση ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την ΕΡΓΟΣΕ για να λειτουργήσει η γραμμή Κιάτο – Αίγιο στις αρχές Φθινοπώρου.

Τέλος, οι αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και ΕΡΓΟΣΕ θα συνεργάζονται για να δίδονται οι καλύτερες λύσεις στα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι μελέτες.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος