Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020
 

Γ.Πρωτούλης, υπ. περιφερειάρχης Αττικής: “Να μην υπάρξει επιστροφή σε χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές”

Αναρτήθηκε: 15.04.2019

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Γιάννης Πρωτούλης, σε συνέντευξή του στο in.gr αναφέρει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι «αν την επόμενη θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο, που ευνοεί τους λίγους κι οδηγεί στην καταστροφή ή θα ανοίξουμε το δρόμο της διεκδίκησης για έργα υποδομών, για ζωή με δικαιώματα, για τις ανάγκες των πολλών», τονίζοντας ότι «το ισχυρό ΚΚΕ παντού -και στις τρείς κάλπες- ανοίγει αυτή την προοπτική».

   Επιρρίπτει βαριές πολιτικές ευθύνες στην περιφερειακή διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, για τις τραγικές συνέπειες των γεγονότων στη Μάνδρα και το Μάτι, καθώς «πέντε χρόνια ούτε μια φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιπλημμυρική προστασία και τη διαχείριση των ρεμάτων που έχει στην αρμοδιότητά της, για την ολοκληρωμένη αντιπυρική προστασία».

Υποστηρίζει ότι ούτε σήμερα, παραμονές μιας ακόμα αντιπυρικής περιόδου, δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση και «αντί για την ενεργοποίηση, τη διεκδίκηση, την προειδοποίηση και τον ξεσηκωμό του λαού της Αττικής για τις αναγκαίες υποδομές που δεν υπάρχουν, είχαμε διαβεβαιώσεις και φιέστες για τη “μεταμνημονιακή εποχή” του ΣΥΡΙΖΑ».

   «Αυτή η πολιτική πρέπει να τιμωρηθεί, να μην υπάρξει επιστροφή σε χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές που μας έφεραν ως εδώ και τώρα παρουσιάζονται ως το νέο και ως σωτήρες, όπως οι κύριοι Πατούλης και Σγουρός και οι κυβερνήσεις που υπηρέτησαν» τονίζει ο Γ. Πρωτούλης.

   Ερωτηθείς για την πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για το θέμα της χωματερής, αναφέρει: «Η θέση μας είναι ότι η υλοποίηση των έργων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των αποβλήτων πρέπει να γίνεται από κρατικό φορέα για τα δημόσια έργα. Να συγκροτηθεί ενιαίος δημόσιος φορέας που θα αναλάβει τη λειτουργία τους με έσοδα που θα προέρχονται από κρατικούς πόρους. ‘Αμεσα να προωθηθούν δράσεις ήπιας ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή (περιλαμβανομένων και των οργανικών) στην Αττική και γενικότερα. Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανάθεση και κατασκευή των τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων (ΜΕΑ)».

   Ως προς την κριτική στην τωρινή περιφερειακή διοίκηση για τη δημιουργία κινηματογραφικού κέντρου, σημειώνει ότι «η κριτική μας βρίσκεται στο προκλητικό γεγονός ότι δίνονται εξοργιστικά πολλά εκατομμύρια για έργα βιτρίνας και σε τομείς που έχουν ενδιαφέρον μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι για την αντιμετώπιση οξυμένων λαϊκών προβλημάτων, την ανακούφιση της σκληρής πραγματικότητας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος