Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
 

Ν. Ηλιόπουλος: Η πρόσβαση στην πόλη αποτελεί καθολικό δικαίωμα

Αναρτήθηκε: 11.04.2019

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος και είχε συνάντηση με τον διοικητή και πρόεδρο του Κέντρου, Μενέλαο Τσαούση, με εκπρόσωπο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και με εκπρόσωπο από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας.

Ο κ. Ηλιόπουλος περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Κέντρου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία, τις εξαιρετικά υποστηρικτικές δράσεις του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σημαντικές ‘στάσεις’ ήταν στο τμήμα Προσανατολισμού και Κινητικότητας, το οποίο παλεύει επί της ουσίας για την επίτευξη της αυτονομίας των ατόμων με αναπηρία όρασης. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε πολλές φορές, όταν περπατούν στις γειτονιές της Αθήνας βρίσκουν συνεχώς εμπόδια με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η κίνηση τους. Ακλάδευτα δέντρα, μπαλκόνια που εξέχουν, αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, είναι λίγα μόνο από τα εμπόδια που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά. «Μερικές φορές νιώθω πιο ασφαλής όταν περπατώ μέσα από τον δρόμο παρά στα πεζοδρόμια», δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «για εμάς η πρόσβαση στην πόλη αποτελεί καθολικό δικαίωμα» και συνεχάρη τους εργαζόμενους στο ΚΕΑΤ για το πραγματικά αξιόλογο έργο τους. «Αθήνα από την Αρχή σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αόρατοι άνθρωποι. Όταν σχεδιάζουμε μία πόλη φιλική για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, σχεδιάζουμε ένα περιβάλλον περισσότερο ασφαλές για όλους τους ανθρώπους», πρόσθεσε. 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος