Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
 

Voucher για παιδικούς σταθμούς και για τους υπαλλήλους του Δημοσίου ζητά η ΑΔΕΔΥ

Αναρτήθηκε: 09.04.2019

Να δοθεί η δυνατότητα και υπαλλήλους του Δημοσίου να συμπεριλαμβάνονται στους ωφελούμενους της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2019-2020 ζητά η ΑΔΕΔΥ και να αυξηθούν οι πιστώσεις της συγκεκριμένης πράξης.

«Εν αναμονή της έκδοσης της Κ.Υ.Α. για το «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2019-2020, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020» θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι ο αποκλεισμός των υπαλλήλων του Δημοσίου, από τους ωφελούμενους της δράσης, είναι άδικος, αδικαιολόγητος και να απαιτήσουμε σε κάθε περίπτωση να σταματήσει να αναπαράγεται κάθε χρόνο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ακόμη ότι το σύνολο των εργαζομένων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ισότιμους όρους και να διευκολύνεται ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στους «απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και παιδικής προστασίας» και να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε «παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία».

Υπογραμμίζει ότι  και  οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα, όπως αντίστοιχα και του ιδιωτικού τομέα, υφίστανται εδώ και χρόνια τις επιπτώσεις των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας, με ληστρική αύξηση της φορολογίας και με μείωση – εξαέρωση των εισοδημάτων τους, ότι οι ελάχιστοι δημόσιοι φορείς που διαθέτουν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τους υπαλλήλους τους (όπως η Βουλή και ορισμένα Υπουργεία) αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα

Καθώς και ότι οι θέσεις στους δημόσιους – δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι ελάχιστες και στις περισσότερες περιπτώσεις τα «τροφεία» είναι απαγορευτικά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος