Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
 

Ικανοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την παράταση του προληπτικού ελέγχου δαπανών των δήμων

Αναρτήθηκε: 08.04.2019

Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΠΟΕ –ΟΤΑ για τη συμπερίληψη σε Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε προς συζήτηση στη Βουλή την νομοθετικής διάταξης, η οποία προβλέπει  παράταση του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ από το Ελεγκτικό Συνέδριο έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2019.

Πρόκειται για ένα βασικό αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ικανοποίηση του οποίου είχε δεσμευθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στις 21 Μαρτίου και γίνεται πράξη.

Το αίτημα αυτό είχε πολλές φορές διατυπωθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ τόσο προς το υπουργείο Οικονομικών όσο και προς το υπουργείο Εσωτερικών, αφού η κατάργηση του προληπτικού Ελέγχου, καθώς επίσης και η απαλλαγή των αιρετών από κάθε ευθύνη των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των ΟΤΑ μετέφερε όλες τις ευθύνες στους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών και δημιουργούσε σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με άλλη νομοθετική ρύθμιση, οι εργαζόμενοι των οικονομικών υπηρεσιών των δήμων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο ή βαρειά αμέλεια κατά τις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων. 

«Απομένει ωστόσο, τονίζει η ΠΟΕ –ΟΤΑ, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος να κάνει πράξη τη δέσμευση που έχει επίσης αναλάβει για τον ορισμό κοινής ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή στελεχών από το Υπουργείο Οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Εσωτερικών και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αντικείμενο την δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α.

Ένα νέο σύστημα που θα δίνει οριστικά λύση στο πρόβλημα, χωρίς ημίμετρα και παρατάσεις που δεν θα αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους των Οικονομικών Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. σε ευθύνες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν τους αναλογούν».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος