Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 17.000 προσλήψεις το 2019

Αναρτήθηκε: 02.04.2019

«Το 2019 θα κάνουμε πάνω από 17.000 προσλήψεις. Η Νέα Δημοκρατία με τον κανόνα 1/5 θα έκανε 1.800 προσλήψεις» υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

Όπως εξήγησε  κ. Ξενογιαννακοπούλου ότι με εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση είχαμε 9.040 αποχωρήσεις το 2018, κατά συνέπεια τόσες είναι και οι προσλήψεις που θα γίνουν το 2019, ενώ σημείωσε ότι θα δοθεί έμφαση στο χώρο της υγείας. Λόγω δε του δημοσιονομικού χώρου θα γίνουν επιπλέον 4.500 προσλήψεις για την ειδική αγωγή, ενώ  προχωράει η προκήρυξη για τις  3.200 προσλήψεις  για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

‘Η ΝΔ που λέει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα 1/5 θα έκανε 1.800 προσλήψεις σε μία χρονιά, δηλαδή θα έκανε προσλήψεις μόνο στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στο διπλωματικό σώμα», σχολίασε η κα. Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό την τελευταία δεκαετία υπήρξε μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά 20%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι άνω των 50 ετών.

«Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ανανέωση του προσωπικού» τόνισε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφερόμενη στη λειτουργία και τη χρησιμότητα των ΚΕΠ  ανέφερε ότι εννέα στους δέκα πολίτες αναγνωρίζουν τα ΚΕΠ ως φιλική υπηρεσία προς τον πολίτη. Πάνω από 1.000 διαδικασίες γίνονται μέσω του ΚΕΠ. Πάνω από 8 εκατ. υποθέσεις διεκπεραιώθηκαν μέσω ΚΕΠ το 2018, περίπου 7 εκατ. έγιναν με ψηφιακό τρόπο.

Αναφερόμενο στο ψηφιακό ΚΕΠ και το διετές πρόγραμμα που τρέχει μέσω ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι «θα επιτρέψει να μη χρειάζεται φυσική παρουσία: θα μπορεί κανείς να παίρνει τα πιστοποιητικά ηλεκτρονικά. Θα διαμορφωθεί ηλεκτρονική θυρίδα για κάθε πολίτη ώστε να μην χρειάζεται επανέκδοση δικαιολογητικών που δεν αλλάζουν (πχ πιστοποιητικό γέννησης). Θα μπορεί να παίρνει κανείς με μία αίτηση πολλά δικαιολογητικά. Προχωράμε μια πιλοτική δράση για προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που θα γνωρίζουν νοηματική γλώσσα και τη γλώσσα των ατόμων που έχουν προβλήματα όρασης».

Η κα Ξενογιαννακοπούλου σε ερώτηση για τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απάντησε ως εξής: «Λυπάμαι που στελέχη του ΚΙΝΑΛ αντί της πολιτικής αντιπαράθεσης καταφεύγουν σε ύβρεις και απαξίωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ευθύνη για τα οικονομικά, ούτε καν γνώση. Λυπάμαι σε ανθρώπινο επίπεδο όταν βλέπω παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να περνούν μια δοκιμασία. Ήταν προκλητική η τροπολογία για την αθώωση των τραπεζικών στελεχών, είχα διαγραφεί ήδη από το ΠΑΣΟΚ για την καταψήφιση του δεύτερου μνημονίου».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος