Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Γ. Πατούλης: Το ΤΠΔ, ισχυρός σύμμαχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη Δημοτική Τράπεζα

Αναρτήθηκε: 01.04.2019

Το σημαντικό ρόλο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού την Παρασκευή στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του.

Όπως τόνισε ο Γ. Πατούλης θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μετεξελιχθεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε μια σύγχρονη Δημοτική Τράπεζα. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι η  δικτύωση του Ταμείου σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορούσε να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην Τοπική και την Περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχουν αναπτύξει μια συστηματική και αποτελεσματική συνεργασία, καρπός της οποίας είναι τα προγράμματα χρηματοδότησης των Δήμων που αφορούν στη βελτίωση του δημοτικού οδοφωτισμού, την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια, τις μελέτες ωρίμανσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων κλπ.»

Καθοριστικός ο ρόλος του Ταμείου -αναγκαία η επέκταση της δράσης του και σε άλλους τομείς

Ο   Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ετήσιου τακτικού της συνεδρίου της η ΚΕΔΕ είχε τονίσει το σημαντικό ρόλο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και είχε προτείνει την επέκτασή των δραστηριοτήτων του και σε τομείς όπως:

1ον.  Στην προσφορά, ειδικά σχεδιασμένων για τους ΟΤΑ, τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων για τηνΟικονομική Ανάπτυξη την Εκπαίδευση, το  Περιβάλλον, την Ενέργεια, τη διαχείριση των ΟΤΑ, την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας , την Υγεία, της Υπηρεσίες στους Πολίτες, τις Υπηρεσίες στους αιρετούς και τα Στελέχη της Τ.Α., τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό, τη Ψυχαγωγία και τις Μεταφορές.

2ον.  Στη δημιουργία υποστηρικτικών μηχανισμών

3ον.  Στην εκπαίδευση αιρετών και προσωπικού

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν  ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Αναπτυξης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, ο υπουργός Εσωτερικών Α. Χαρίτσης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ι. Στουρνάρας, ο Τομεάρχης Οικονομικών ΝΔ Χ. Σταϊκούρας, ο τομεάρχης Οικονομικών ΚΙΝΑΛ Ι. Κουτσούκος, ο τομεάρχης Οικονομικών ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, ο τομεάρχης Οικονομικών Ένωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδης, ο διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ Η. Αθανασίου, ο πρόεδρος του Ν.Σ.Κ. Κ. Χαλκιάς. Το καλωσόρισμα έγινε από τη Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του Τ.Π.&Δ.  Δ. Ασημάκη.   

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος