Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
 

Χρ. Γιαννούλης: «Η ΠΚΜ μπορεί και πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια»

Αναρτήθηκε: 29.03.2019

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί και πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, σε εκδήλωση του συνδυασμού του, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η ΠΚΜ μπορεί και οφείλει να  διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, με κοινωνικό πρόσημο».
«Ενώ έχουμε να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα συνοχής του 2021-2027, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μπακογιάννης μαλώνουν, σαν τα μωρά παιδιά, για το ποιος ήταν καλύτερος στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται το 2020.  Εκεί που μπαίνει και η δική μας σφραγίδα για τον τόπο μας και για την Κεντρική Μακεδονία είναι για τις επόμενες δεκαετίες» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης και πρόσθεσε: 
«Θέλουμε πραγματικά – και το πιστεύω αυτό που λέω και θα το υποστηρίξουμε – να σχεδιάσουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2040, του 2050 και του 2060. Λυπάμαι, αλλά δε μάθαμε να πολιτευόμαστε με την λογική του 1940, του 1950 και του 1960.  Αυτή είναι και η διαφορά μας».  
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε στόχους, μεταξύ των οποίων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η καινοτομία, η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, κ.α.
«Εμείς, «Κοιτάμε Μπροστά», κοιτάμε ψηλά και βαδίζουμε στο δρόμο της συστηματικής και οργανωμένης δουλειάς που θα τρυπήσει την φούσκα της κενής επικοινωνίας και θα σπάσει το απόστημα που προκάλεσαν εννέα χρόνια διαχείρισης της Κεντρικής Μακεδονίας από δύο ονόματα : Ψωμιάδης και Τζιτζικώστας» τόνισε ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε: 
«Εννιά χρόνια τώρα από την στιγμή που ανέλαβε ο Ψωμιάδης και παρέδωσε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον διάδοχο του και σημερινό περιφερειάρχη, έχουν ειπωθεί και διαφημιστεί πολλά λόγια και ελάχιστες πράξεις. Ο σφετερισμός μάλιστα της δουλειάς των άλλων, είτε πρόκειται για δήμους, φορείς ή ακόμη και την κυβέρνηση, είναι η μόνη καινοτομία που έχουν αναπτύξει με απίστευτο θράσος και αποτελεσματικότητα. Είναι ίσως και το μόνο που θα μπορούσαν να προβάλουν ως επίτευγμα αυτών των εννέα χρόνων».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης καταλόγισε στη σημερινή διοίκηση της ΠΚΜ «προχειρότητα, αδιαφάνεια, εύνοια στους δικούς μας, έλλειψη κεντρικού και συνολικού σχεδιασμού, μικρή ως μηδενική υλοποίηση εγκεκριμένων παρεμβάσεων, φιέστες και δημόσιες σχέσεις σε βαθμό υπερβολής», καθώς και έλλειμμα δημοκρατικού διαλόγου και σχεδιασμού.
Ο κ. Γιαννούλης πρόσθεσε ότι ο αντίπαλος δεν είναι μόνο «ο περιφερειάρχης της πολιτικής και επικοινωνιακής φούσκας», αλλά και «η ριζωμένη ελίτ της αυτοδιοίκησης στην Κ. Μακεδονία που συναλλάσσεται καθημερινά, πολιτικά, κάθε μέρα, για το ποιος θα διοριστεί υδρονομέας στην Μηλιά της Πιερίας, έως το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».  Ο κ. Γιαννούλης απάντησε και σε όσους εξαπολύουν κατηγορίες με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
«Νομίζουν ότι θα μας παγιδεύσουν σε ένα κυνήγι μαγισσών για το ποιος είναι πιο πατριώτης από τον άλλον. Σε ποιόν ταιριάζει η σημαία, ως σάλι, ή παρεό, ή σαν πανωφόρι. Για το αν οι πινακίδες θα κοιτάνε βόρεια, ή  λίγο πιο στραβά. Και όλα αυτά με την απειλή και το χέρι της βίας τεντωμένο, της παραπληροφόρησης και του τραμπουκισμού» είπε ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε : 
«Τους απαντώ πολύ απλά και απαντάμε με μία πρόταση. Στα χώματα της ελληνικής Μακεδονίας στην πατρίδα μας, που αγαπάμε και σεβόμαστε, έζησε και πέθανε ο Ευριπίδης ένας από τους σημαντικότερους τραγικούς ποιητές που πέθανε στο Αρχαίο Δίον. Και ο Αριστοτέλης ίσως ο πλέον διάσημος φιλόσοφος σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρα από όλα τα άλλα, θυμίζω, ότι εδώ και είκοσι επτά χρόνια κρύβαμε το κεφάλι μας στην άμμο και αφήσαμε την ιστορία μας στο περιθώριο της δράσης». 
«Επειδή λοιπόν εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας χωρίς να την γελοιοποιούμε με περικεφαλαίες και μακεδονομάχους δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε ως διεθνή θεσμό την διοργάνωση στο αρχαίο θέατρο του Δίου στην Πέλλα και την Βεργίνα, ένα Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, με την συνεργασία και του ήδη εξωστρεφούς Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος» συνέχισε ο κ. Γιαννούλης και πρόσθεσε :
«Έτσι αγαπάμε την πατρίδα μας , έτσι υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας έτσι αντιλαμβανόμαστε την εξωστρέφεια και την διεθνή προβολή του Μακεδονικού πολιτισμού με εργαλείο και τα όσα πετύχαμε στην Συμφωνία των Πρεσπών, που κανιβαλίζεται μέσα από ένα δίκτυο παραπληροφόρησης. Όλα αυτά τα προτάσσουμε απέναντι στην γραφικότητα και τον τυχοδιωκτισμό όσων χτίζουν καριέρες στην πλάτη της Μακεδονίας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος