Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
 

Περιφέρεια Αττικής: Διακοπή λειτουργίας της Δ/νσης Μεταφορών Ν. Τομέα Αθηνών μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Αναρτήθηκε: 14.03.2019

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Η υπόθεση αφορά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης.

Ειδικότερα μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί εννέα άτομα  σχετικά με την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης με χρηματισμό και χωρίς καν την παρουσία των μελλοντικών οδηγών.

 Επίσης, από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Για όσο διάστημα η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τις άλλες υπηρεσίες Μεταφορών της περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου  στην αντίστοιχη υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων. Συγκεκριμένα, όπου είχαν εντοπιστεί πενήντα έξι περιπτώσεις παραποίησης – αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις (Κ.Ο.Κ). Η περιφέρεια Αττική, εκτός των άλλων ενεργειών, ενημέρωσε  την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Πειραιά για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Γ. Πατούλης: Η Αττική χρειάζεται Νέα Αρχή και στο μοντέλο λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Σχολιάζοντας το γεγονός ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είπε: H αόρατη εδώ και 4,5 χρόνια Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου,  αναγκάστηκε να διακόψει σήμερα τη λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών του Νότιου Τομέα, μετά την έρευνα που ξεκίνησε η Ελληνική Αστυνομία κι αφορά παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης.

Είναι προφανές ότι οφείλει καταρχήν η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας.

Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι να λειτουργούν κάτω από τη «μύτη» της κι ανεξέλεγκτα, οργανωμένα  κυκλώματα που δραστηριοποιούνται για δικό τους όφελος, σε βάρος των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος. Η αδυναμία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να διασφαλίσει τη νόμιμη λειτουργία των υπηρεσιών της, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ενέργειες φθηνού εντυπωσιασμού.

Η ενίσχυση της διαφάνειας και η πάταξη της διαφθοράς δεν θα επιτευχθεί με κλείσιμο των υπηρεσιών, που οδηγεί στην ταλαιπωρία των πολιτών. Απαιτεί βαθιές θεσμικές αλλαγές και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου λειτουργίας, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος