Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020
 

«ΦιλόΔημος»: Ένταξη 90 νέων έργων ύψους 173,7 εκ. ευρώ -Πίνακας έργων

Αναρτήθηκε: 13.03.2019

Ενενήντα νέα έργα εντάσσονται στο Πρόγραμμα  «ΦιλόΔημος», με συνολικό προϋπολογισμό 173.693.580,25 ευρώ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

FiloDimos_SYNOLO

Οι νέες εντάξεις αφορούν έργα στους τομείς ύδρευσης, αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας, αποκατάστασης ΧΑΔΑ, ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, επισκευής, συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, προμήθειας και τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται και τα πρώτα 21 έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ), συνολικού προϋπολογισμού περίπου 55 εκ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι μαζί με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης και δράσεων πρόληψης και προειδοποίησης.

Οι εντάξεις στο «ΦιλόΔημο» μέσα σε οκτώ μήνες, από τις 15 Ιουνίου 2018 έως σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός του Προγράμματος που εκκίνησε με 400 εκατ. ευρώ έχει φθάσει ήδη στα 2,026 δισ. ευρώ και αναμένεται να ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, τονίζει ότι «το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πήρε τεράστιες διαστάσεις στα χρόνια της κρίσης. Με την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αλλά και με χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως ο «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προχωράμε στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για τις τοπικές κοινωνίες, που  εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρηματοδοτούμε, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ΟΤΑ, σημαντικά έργα στην ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία, όπως είναι τα 21 έργα τα οποία περιλαμβάνονται στις νέες εντάξεις που ανακοινώνουμε σήμερα».

Αναλυτικά, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, έχουν ως εξής:

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος