Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
 

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Αναρτήθηκε: 04.03.2019

Σε ισχύ παραμένει το αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για οριστική ρύθμιση της απρόσκοπτης καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας καθώς και η επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες και η κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος με την προσωπική διαφορά, παρά την προσωρινή διέξοδο που δόθηκε στο θέμα, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων  συμπεριλήφθη διάταξη στο Νόμο 4597/2019 (άρθρο 38), σύμφωνα με την οποία το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας εξακολουθεί να καταβάλλεται στους ίδιους δικαιούχους, στο ίδιο ποσό και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.  

Ωστόσο, όπως αναφέρει, η παράταση που δόθηκε προκειμένου να συνεχίσει να καταβάλλεται για δέκα (10) μήνες δεν ικανοποιεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο οποίο και θα επιμείνει είναι να ρυθμιστεί οριστικά, με Νομοθετική ρύθμιση, η απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όπως και η επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, αλλά και η κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος