Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
 

Πολωνία: Η αντιδήμαρχος του δολοφονημένου δημάρχου του Γκντανσκ κέρδισε σαρωτική νίκη στις εκλογές για τον αντικαταστάτη του

Αναρτήθηκε: 04.03.2019

H Αλεξάντρα Ντούλκιεβιτς, η πρώην αντιδήμαρχος του δολοφονημένου δημάρχου του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς, κέρδισε μια σαρωτική νίκη στις εκλογές για τον αντικαταστάτη του στη βόρεια πολωνική πόλη, δείχνουν σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ο φόνος του Αντάμοβιτς, ενός φιλελεύθερου επικριτή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της πολωνικής κυβέρνησης, τον Ιανουάριο στη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης, προκάλεσε κύμα συγκίνησης στη χώρα και συζήτηση για τη ρητορική του μίσους.

Στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) η Ντούλκιεβιτς κέρδιζε 82% των ψήφων με συμμετοχή 48,6% σύμφωνα με τον ιστότοπο του Γκντανσκ.

«Είναι μια πολύ καλή συμμετοχή σε ασυνήθιστες και ειδικές εκλογές που κανείς δεν περίμενε», δήλωσε η Ντούλκιεβιτς, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Πιστεύω ότι τις επτά τελευταίες εβδομάδες ο λαός του Γκντανσκ πέρασε τις εξετάσεις, όχι μόνο ως άνθρωποι, αλλά και ως πολίτες».

Τα μεγάλα πολωνικά πολιτικά κόμματα δεν κατέβασαν υποψηφίους στην εκλογή αυτή, πράγμα που σήμαινε πως η Ντούλκιεβιτς είχε μόνο δύο αντιπάλους — τους ακροδεξιούς υποψηφίους Γκρέγκορ Μπράουν και Μάρεκ Σκίμπα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος