Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
 

Με τροπολογία προχωρά η κατάτμηση τεσσάρων δήμων

Αναρτήθηκε: 26.02.2019

Προχωρά τελικά η κατάτμηση τεσσάρων δήμων, καθώς από το υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμασθεί τροπολογία, η οποία θα ενσωματωθεί στο υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετανάστευση και την ισότητα των δύο φύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία, που θα εισαχθεί στη  Βουλή με υπογραφή βουλευτών, προβλέπει την κατάτμηση των δήμων Κέρκυρας, Λέσβου, Κεφαλονιάς και Σερβίων –Βελβεντού και στη θέση τους δημιουργούνται δέκα νέοι δήμοι.

Ειδικότερα ο δήμος Κέρκυρας διασπάται σε τρεις δήμους: Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας.

Ο δήμος Κεφαλονιάς διασπάται επίσης σε τρεις δήμους: Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Ο δήμος Λέσβου διασπάται σε δύο δήμους: Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Ο δήμος Σερβίων  Βελβεντού διασπάται στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Επίσης στην τροπολογία θα προβλέπεται ότι με απόφαση του υπουργού εσωτερικών, συστήνεται Επιτροπή Επανεξέτασης Διοικητικών Ορίων (Ε.Ε.Δ.Ο.) των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Έργο της επιτροπής  θα είναι να εισηγηθεί την αλλαγή των ορίων δήμων στις περιπτώσεις που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων τους. Εκτιμάται ότι με την σύσταση της επιτροπής η κυβέρνηση παραπέμπει στο μέλλον την εξέταση των υφισταμένων και κατατεθειμένων αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών για την αλλαγή των διοικητικών ορίων συγκεκριμένων δήμων, αποφεύγοντας  έτσι το πολιτικό κόστος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος