Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
 

Παρατείνεται ως τις αρχές του 2020 η έναρξη εφαρμογής των αλλαγών για το επίδομα ΒΑΕ

Αναρτήθηκε: 22.02.2019

Παρατείνεται κατά 10 μήνες η έναρξη εφαρμογής των αλλαγών για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Με την τροπολογία δίνεται παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 στην ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής αξιολόγησης για το εν λόγω επίδομα και την υποβολή της τελικής γνωμοδότησης στους συναρμόδιους υπουργούς. Αντίστοιχα, ορίζεται χρονικό όριο δύο μηνών μετά τη γνωμοδότηση της επιτροπής (δηλαδή έως τα τέλη Δεκεμβρίου) για την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προσδιορίσει τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος. Μέχρι τότε το επίδομα θα εξακολουθεί να καταβάλλεται με το ισχύον καθεστώς, το οποίο κανονικά λήγει αυτόν τον μήνα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η θέσπιση νέων χρονικών ορίων κρίνεται απαραίτητη λόγω της πολυπλοκότητας των υπό ρύθμιση ζητημάτων, καθώς και του χρονοβόρου χαρακτήρα της διαδικασίας καθορισμού των δικαιούχων, του τρόπου υπολογισμού και του ύψους του επιδόματος στη βάση διαβάθμισης της έκτασης και της συχνότητας έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Σημειώνεται, ότι η συνέχιση καταβολής του επιδόματος ήταν το  βασικό αίτημα της χθεσινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ορισμένοι συγκεντρωμένοι εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου και έκανε κατάληψη στον 4ο όροφο. Τελικά, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έγινε δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την τροπολογία.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος