Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
 

Η ΠΕΔ-ΚΜ χρηματοδότησε εξοπλισμό για τις ανάγκες της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου

Αναρτήθηκε: 20.02.2019

Την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες της Παιδοχειρουργικής Κλινικής  του Ιπποκράτειου, καθώς και για την πιστοποίηση συστήματος ποιότητας ISO 9001: 2015, χρηματοδότησε η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΜΕΘ Παίδων είναι η μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, διέθεσε κονδύλια, τα οποία αξιοποιήθηκαν για την προμήθεια εξοπλισμού της  Παιδοχειρουργικής Κλινικής  του Ιπποκράτειου, καθώς και για την πιστοποίηση συστήματος ποιότητας και αναβάθμιση εξοπλισμού της Μονάδας.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την παρουσίαση του συστήματος ασφάλειας ISO, η διοίκηση του ιδρύματος, τίμησε τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου για τη γενναιόδωρη προσφορά της.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία ο Λ. Κυρίζογλου, τόνισε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ δείχνει για άλλη μια φορά, έμπρακτα, το κοινωνικό της πρόσωπο, για να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα προς όφελος των πολιτών. «Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μας δεν διοργανώσαμε φαγοπότια, τραπέζια και ανώφελες και ανούσιες δράσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία αξία και ουσία μπροστά στις παρεμβάσεις που γίνονται με άμεση ανταπόδοση και ωφέλεια στους πολίτες».

«Με ιδιαίτερη αγάπη» συνέχισε ο ίδιος, «ανταποκριθήκαμε και σε αυτό το αίτημα, βοηθώντας το Νοσοκομείο στην πιστοποίηση του συστήματος ποιότητας και με ιατροτεχνικό εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την ακόμη καλύτερη λειτουργία της Μονάδας. Σεβόμαστε την δουλειά που κάνετε και τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση στο έργο σας. Και όπως  έλεγε ο Απόστολος Παύλος στο ωραιότερο ποίημα και στον ωραιότερο ορισμό στην προς Κορινθίους επιστολής περί αγάπης, ‘Η αγάπη πρέπει να εκδηλώνεται με πράξεις, γιατί αυτή που εξαντλείται στα λόγια είναι κενή περιεχομένου».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ δεν παρέλειψε μάλιστα να  αναφερθεί και στο πολυσχιδές έργο που έχει αναπτύξει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και κυρίως στο χώρο της Υγείας, όπως στην αναβάθμιση πολλών περιφερειακών Ιατρείων, ενισχύοντάς τα με ιατρικό εξοπλισμό. Ειδικότερα, όπως είπε, εξοπλίστηκαν τα Αγροτικά Ιατρεία Επταλόφου και Μουριών Κιλκίς και Μεταμόρφωσης του Δήμου Παιονίας, ενώ στην ίδια περιοχή η ΠΕΔ-ΚΜ ενίσχυσε οικονομικά τον οικείο Δήμο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Ειδομένης, μετά την μεταφορά των προσφύγων σε δομές φιλοξενίας. Επίσης, είπε, πως η ΠΕΔ-ΚΜ διέθεσε κονδύλια για την αγορά εξοπλισμού των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Αγίου Παύλου, «Γ. Γεννηματά» και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ ενίσχυσε με ιατρικό εξοπλισμό τα Αγροτικά Ιατρεία στο Δήμο Αριδαίας, Μουδανιών Χαλκιδικής, Προμάχων στο Δήμο Αλμωπίας του νομού Πέλλας και στο Δήμο Σιντικής του νομού Σερρών.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος