Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
 

Πρόγραμμα διαχείρισης του άγχους των πανελλαδικών εξετάσεων από το δήμο Αγ. Παρασκευής

Αναρτήθηκε: 20.02.2019

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης  Εξαρτήσεων «Αργώ», υλοποιεί για δεύτερη χρονιά, πρόγραμμα  διαχείρισης του άγχους των πανελλαδικών εξετάσεων, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχολογική προετοιμασία και διευκόλυνση των μαθητών της Γ’ Λυκείου για να αντιμετωπίσουν  με όσο το δυνατόν ευνοϊκότερες συνθήκες  τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στηρίζεται σε βιωματικές συζητήσεις και σε τακτικές αντιμετώπισης του άγχους.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδήλωσαν όλα τα Λύκεια του Δήμου και έχει προγραμματιστεί να γίνει στο καθένα μια συνάντηση για κάθε τμήμα της Γ΄Λυκείου. Το πρόγραμμα  ήδη ξεκίνησε να υλοποιείται με επιτυχία στα 1ο  και 4ο  Λύκεια όπου οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις, εκφράζοντας ερωτήματα και θέτοντας ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τις εξετάσεις και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, προσφέρονται συμβουλευτικές και υποστηρικτικές συναντήσεις και σε όσους γονείς παιδιών της Γ΄Λυκείου το επιθυμούν, μετά από συνεννόηση  με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου (τηλ. 213 2004568/601)  και την Ψυχολόγο κ. Γεωργία Παύλου.  

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος