Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Την Κυριακή 12 Μαΐου ο Αγώνας Δρομου «Τρέχω στα στρατόπεδα μαζί με τη λάμψη»

Αναρτήθηκε: 18.02.2019

Την Κυριακή 12 Μαϊου 2019 διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου «Τρέχω στα στρατόπεδα μαζί με την λάμψη» με στόχο των διοργανωτών πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, την ενεργοποίηση των πολιτών για ένα διπλό σκοπό:

Πρώτον την ανάκτηση του ζωτικού δημόσιου χώρου των πρώην στρατοπέδων και απόλαυση της ωφέλειάς τους κυρίως από τις επόμενες γενιές και δεύτερον την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, την άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Γι αυτό και επελέγη συμβολικά η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, για να ανακοινώσουν οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά και ο Σύλλογος «Λάμψη» Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος, την απόφασή τους με αυτό τον αγώνα να γίνουν όλοι μαζί αρωγοί γιατί … Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!

Από την άλλη οι θετικές εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών στην υπόθεση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, συνολικής έκτασης 332 στρεμμάτων στο Δήμο και στους πολίτες (27 Οκτωβρίου 2017), την διάθεση της πίστωσης ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ και τις πρώτες εργασίες για κατασκευή μουσειακών χώρων ιστορικής μνήμης, καθιστούν την περίπτωση του μελλοντικού Μητροπολτικού Πάρκου Παύλου Μελά, ως μια καλή πρακτική και για τα στρατόπεδα των άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας.

Δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες

Ο Αγώνας διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και η πρωτοβουλία των Δήμων  υποστηρίζεται και φέτος από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ,  5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν για δράσεις που δίνουν ελπίδα

Οι συνδιοργανωτές δημοσιοποίησαν τις πρώτες πληροφορίες για τον Αγώνα της 12ης Μαϊου, το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο  κατάστημα Toms Flagship Thessaloniki  επί της Τσιμισκή, όπου η «Λάμψη» σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Be My Hero – Γίνε ο ήρωάς μου» πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο και εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με τη μέθοδο της μπατονέτας.

Οι δύο Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Τάσος Εμεινίδης και Ιωσήφ Αράπογλου, συνοδευόμενοι από τα υπηρεσιακά στελέχη Στάθη Αναστασιάδη, Ματθαίο Καϊσίδη (Δήμου Παύλου Μελά) και Γρηγόρη Ζαγόρα (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης) ενημερώθηκαν για αυτές τις δράσεις που δίνουν ελπίδα στα άτομα που νοσούν και περιμένουν τον συμβατό δότη για να οδηγηθούν στην ίαση.

Πληροφορίες

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η επίσημη αφίσα του Αγώνα καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης – λήξης εγγραφών και η Προκήρυξη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη,

2313 302960, 961, athlitismos@pavlosmelas.gr

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775, 2310 727775, athletics@ampelokipi-menemeni.gr

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος