Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
 

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη

Αναρτήθηκε: 18.02.2019

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 11.00 π.μ.

Η απεργία, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποτελεί μία πρώτη αντίδραση στην επερχόμενη κατάργηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, τα τεράστια προβλήματα στις Οικονομικές Υπηρεσίες που δημιούργησε η κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου και την χιονοστιβάδα ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί:  

  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες.
  • Κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
  • Την άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.
  • Την επαναφορά  του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.
  • Την πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των οικονομικών υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.
  • Την κατάργηση δημιουργίας και λειτουργίας των υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου στους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014.
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος