Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
 

Ηράκλειο: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της βασικής μονάδας του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας

Αναρτήθηκε: 12.02.2019

Βήμα προς την υλοποίηση του Περιβαλλοντικού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού του δήμου Ηρακλείου, αποτελεί η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μονάδας που θα βρίσκεται στην «καρδιά» του συγκεκριμένου Πάρκου.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης εκσυγχρονισμού και μετατροπής της υφιστάμενης εγκατάστασης Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων σε Μονάδα Επεξεργασίας και Αξιοποίησης (ΜΕΑ).

Η εξέλιξη αυτή, καθιστά το συγκεκριμένο έργο ώριμο, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ. Στόχος είναι, εντός του 2019, να μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, προχωρούν και οι διαδικασίες ωρίμανσης και των υπόλοιπων 7 υποέργων-υποδομών του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας που σχετίζονται με το νέο χώρο πρασίνου-αναψυχής των 155 στρεμμάτων.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ, που δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας, πρόκειται να αναπτυχθεί σε μια περιοχή μεγαλύτερη των 270 στρεμμάτων στη Νέα Αλικαρνασσό, βόρεια της Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ η λειτουργία του, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα, καθώς θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στην Κρήτη. Επιδιωκόμενοι στόχοι από τη δημιουργία του, μεταξύ άλλων, είναι η δυνατότητα να το επισκέπτονται πολίτες, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και παραγωγικοί φορείς, να συνδυάσει την περιβαλλοντική διαχείριση με την ενημέρωση- εκπαίδευση-καινοτομία, καθώς και την αναψυχή, να δώσει προτεραιότητα στις δράσεις ενημέρωσης του κοινού, στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση, καθώς και στη χωριστή συλλογή για ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και ενεργειακή αποδοτικότητα με νέες δράσεις.

Επιπλέον ανάμεσα στους στόχους είναι ο εκσυγχρονισμός και η μετατροπή της υφιστάμενης Μονάδας Προ-επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΠΑ) σε Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ), η ανάπτυξη ερευνητικών-καινοτόμων εφαρμογών κυκλικής οικονομίας και η αρμονική σύνδεση με υφιστάμενες χρήσεις όπως η Λαχαναγορά και Ιχθυαγορά.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος