Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
 

Αλ. Χαρίτσης: Το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι απολύτως έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών

Αναρτήθηκε: 11.02.2019

Οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και  θα παρουσιαστούν μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό  «realfm97.8», υπογράμμισε  υπογράμμισε πως το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι απολύτως έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. 

Σε ό,τι αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις που έχουν γίνει από στελέχη της, επικίνδυνες τόσο για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος όσο και για την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.

Αναφορικά με την εταιρεία που συνεργάζεται με το υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το υπουργείο Εσωτερικών στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και κάλεσε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα. Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news, επισήμανε, δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτή τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα.

Για δημοσιεύματα σχετικά με την απόδοση της ιθαγένειας ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι το ελληνικό κράτος αν θέλει να ονομάζεται συντεταγμένη πολιτεία, με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, οφείλει να επιλύσει ζητήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες. Η προσπάθεια που κάνουμε, είπε, έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση  ιθαγένειας σε εκείνες κατηγορίες συμπολιτών μας, που βάσει του συντάγματος και του νόμου το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες «ελληνοποιήσεις», όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Και επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σχολιάσει ακόμη πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, στέλεχός της φέρεται να εμπλέκεται σε κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ότι αφορά στην ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή μάλιστα που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με διαρροές στον Τύπο και ανακοινώσεις, επιχείρησε να προεξοφλήσει το περιεχόμενο της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, την ώρα που οι εργασίες της διακομματικής επιτροπής με τη συμμετοχή επιστημόνων εγνωσμένου κύρους βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να εκπονηθεί το πόρισμα, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της νομοθετικής ρύθμισης.

*Ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ. Χαρίτση

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος