Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Πάνω από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της ΚΕΔΕ και της ΕΑΕ

Αναρτήθηκε: 11.02.2019

Περισσότερες από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος που υλοποιείται από την ΚΕΔΕ και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το πρόγραμμα διεξάγεται από τον Φεβρουάριο του 2016 σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στοχεύοντας στην κάλυψη των ανασφάλιστων και απόρων γυναικών που στερούνται την δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων,  με δωρεάν μαστογραφίες, εξατομικευμένη ενημέρωση και συμβουλές πρόληψης.

Το Σαββατοκύριακο ο κινητός ψηφιακός μαστογράφος της Αντικαρκινικής Εταιρείας βρισκόταν στο Αγρίνιο, τον 76ο σταθμό της περιοδείας.

Από σήμερα Δευτέρα 11, Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, η κινητή  μονάδα θα βρίσκεται στην Ιθάκη,  στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ με στόχο να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γυναικών του νησιού. Τηλέφωνο για ραντεβού: Για Βαθύ –Περαχώρι  26740/33445 και για Β. Ιθάκη  26740/31207.

«Σκοπός μας είναι να μην στερηθεί την πολύτιμη για την σωτηρία της ζωής εξέταση της μαστογραφίας καμία συμπατριώτισσα μας και ειδικά εκείνες που λόγω οικονομικών δυσχερειών στερούνται την δυνατότητα μετακίνησης και πραγματοποίησης της εξέτασης, και παράλληλα, να νιώσουν όλες οι γυναίκες της χώρας ότι η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γιώργος Πατούλης, και υπογράμμισε ότι η ασθένεια μπορεί πλέον να νικηθεί σε ποσοστά μεγαλύτερα από ποτέ, αν κερδηθεί η μάχη με το χρόνο και την ψυχολογία της ασθενούς.

«Σήμερα η διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώτο στάδιο προσφέρει πρόγνωση επιβίωσης  99% για τα πρώτα πέντε χρόνια, διάστημα, το οποίο όταν ολοκληρωθεί οδηγεί στην κλινική εκτίμηση ότι ο καρκίνος έχει εξαφανιστεί από το σώμα. Πέρα από την σχεδόν πλήρη ίαση που προσφέρει η διάγνωση στο στάδιο 1, το ποσοστό επιβίωσης και για το στάδιο 2 είναι 86% στη πρώτη πενταετία, που με την σειρά του μειώνεται στο 57%.στο στάδιο 3, και στο 20% στάδιο 4», εξήγησε ο κ. Πατούλης.

Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο της εκστρατείας της ΚΕΔΕ και της Αντικαρκινικής Εταιρείας που αφορά γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών είναι:

  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Στο Αγρίνο, προτελευταίο σταθμό των 40 πόλεων του Τέταρτου Κύκλου του προγράμματος, ο κινητός μαστογράφος και το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής Εκστρατείας θα βρίσκεται μέχρι και αύριο , Κυριακή  10 Φεβρουαρίου 2019

στην Πλατεία Λορέντζου Μαβίλη (παλαιός σταθμός τρένων Αγρινίου)

  • Τηλέφωνο για ραντεβού: 26410/33582 από 01/02/19 (10:00-14:00) ή στο Κοινωνικό Ιατρείο, στην οδό Κωστή Παλαμά 20.
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος