Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Επιτροπή Προσβασιμότητας στο δήμο Ηρακλείου για μια πόλη προσβάσιμη για όλους

Αναρτήθηκε: 07.02.2019

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Επιτροπή Προσβασιμότητας του δήμου Ηρακλείου, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Σωματείου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης, συγκοινωνιολόγοι, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων.

Η Επιτροπή  δεν θα έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα αλλά θα ασχολείται με θέματα στρατηγικής ευαισθητοποίησης πολιτών, θέματα ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικών αποκατάστασης και προσβασιμότητας. Μέσα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Προσβασιμότητας είναι ο προγραμματισμός και η χάραξη της πολιτικής αποκατάστασης προσβασιμότητας εμποδιζόμενων χρηστών, η διατύπωση προτάσεων αναγκαίων μέτρων, ο σχεδιασμός στρατηγικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων, ο συντονισμός των ενεργειών, η συνεργασία των φορέων και η ανάπτυξη μόνιμων συνεργασιών για την προώθηση της σημασίας της ανεμπόδιστης μετακίνησης των ευάλωτων χρηστών.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του δήμου Ηρακλείου στον τομέα της προσβασιμότητας όπως η εγκατάσταση του seatrak στην παραλία του Καρτερού, η δημιουργία παιδικών χαρών με εξοπλισμό για ΑμεΑ, η δημιουργία ραμπών, διαγραμμίσεων, WC, η αύξηση των θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ καθώς και η διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επεσήμανε ότι η δημιουργία  της Επιτροπής αποτελεί ένα ακόμα βήμα για να καταστεί το Ηράκλειο μια πόλη προσβάσιμη για όλους.

 «Ήδη, ανέφερε,  έχουμε προχωρήσει σε κινήσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπως η ανακατασκευή αρκετών υφισταμένων ραμπών, οι διαγραμμίσεις, η τοποθέτηση συσκευής αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα στην Δημοτική Ακτή Καρτερού κ.α. Και ετοιμάζουμε μια ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση σε δεκάδες ράμπες και πεζοδρόμια, η οποία σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Γνωρίζουμε βεβαίως ότι αυτά δεν είναι αρκετά και υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Και όσον αφορά στις απαραίτητες αλλαγές στην πόλη και όσον αφορά στην εξίσου απαραίτητη αλλαγή νοοτροπίας. Ο σεβασμός προς τα άτομα με αναπηρία, δείχνει τον πολιτισμό μας.

Εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα είμαστε δίπλα τους, θα ακούμε τα προβλήματά τους και θα προσπαθούμε να τα επιλύουμε, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Και θεωρούμε ότι παρότι το Ηράκλειο απέχει ακόμα από το να χαρακτηριστεί μια πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ, ήδη έχει αρχίσει να γίνεται φιλικότερη».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος