Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Φρένο στις κατατμήσεις καλλικρατικών δήμων πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναρτήθηκε: 06.02.2019

Επανεξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών  το ζήτημα της κατάτμησης «καλλικρατικών δήμων»  με επικρατέστερη τη σκέψη  της μετάθεσής του για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης αν  και ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης χθες, αρνήθηκε να τοποθετηθεί ανοικτά επί του θέματος.

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Εσωτερικών μεταφέρουν συγκεκριμένους προβληματισμούς από πλευράς συνταγματολόγων, στους οποίους απευθύνθηκε, αλλά και σειρά παραμέτρων που πρέπει να ξεπεραστούν πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα πριν από τις εκλογές.

Ζήτημα συνταγματικότητας τίθεται αναφορικά με την πρόβλεψη του Συντάγματος για «την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης», δεδομένου ότι οι τυχόν αλλαγές θα έρθουν πολύ κοντά στην ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επιπλέον πριν από τη διάσπαση δήμων θα πρέπει να έχουν ξεκαθαριστεί ζητήματα όπως πως θα μοιραστούν το προσωπικό,  η ακίνητη περιουσία των δήμων, που θα αποδοθούν οι οφειλές και τα χρέη, τι θα γίνει με τις συμβάσεις έργων ή προγραμμάτων ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη, πως θα χωριστούν οι εκλογικοί κατάλογοι. Ειδικά για τους εκλογικούς καταλόγους εκτιμάται ότι μόνο η προσφυγή ενός ψηφοφόρου που θα εντοπίσει κάποια αστοχία, όπως για παράδειγμα διπλοεγγραφή, αρκεί για να τινάξει στον αέρα την εκλογική διαδικασία.                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος