Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Αίγιο: Έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον υδροβιότοπο της Αλυκής

Αναρτήθηκε: 04.02.2019

Έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Αλυκή Αιγίου – Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα», αφιερωμένη στον Υδροβιότοπο της Αλυκής Αιγίου, διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στόχος είναι η ανάδειξη του υγροβιότοπου καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αιγιάλειας για το μοναδικό αυτό οικοσύστημα.

Η περιοχή του Υδροβιότοπου της Αλυκής Αιγίου είναι ένα τοπίο μεγάλης φυσικής σημασίας και θεσμοθετημένη προστατευόμενη περιοχή, μοναδικού φυσικού κάλλους και ενδιαφέροντος. Αποτελεί το τελευταίο φυσικό οικοσύστημα στην παραλιακή ζώνη της Αιγιάλειας και έναν απόλυτα προσβάσιμο τόπο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Η ανάδειξη του είναι ζήτημα προτεραιότητας μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς καθώς και την τουριστική προβολής της Αιγιάλειας αφού ενδείκνυται για ήπιες μορφές τουρισμού.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τα μέσα Απριλίου, ενώ θα συνδυαστεί με εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Η έκθεση φωτογραφίας θα εστιάσει στο φυσικό οικοσύστημα της Αλυκής και την βιοποικιλότητά της με έμφαση στην ορνιθοπανίδα όπως και στις διαφορετικές φάσεις του υδροβιότοπου στις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. απευθύνει κάλεσμα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που έχουν κατά καιρούς αποτυπώσει με το φακό τους τον υδροβιότοπο της Αλυκής και την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής της και επιθυμούν να μοιραστούν το υλικό τους για τις ανάγκες της έκθεσης. Επιπλέον του φωτογραφικού υλικού θα αξιοποιηθεί και οπτικοακουστικό υλικό (video).

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος