Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
 

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: 16.740 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019

Αναρτήθηκε: 31.01.2019

Το 2019  θα γίνουν συνολικά 16.740 προσλήψεις στο Δημόσιο συν τις  8.500 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον News 247.

Ειδικότερα η αρμόδια υπουργός  είπε ότι το 2019 θα υπάρξουν 9.040 προσλήψεις, με βάση τον κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση», καθώς και 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που επιτυγχάνονται με την έγκριση της ευρωζώνης χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που εξασφαλίστηκε από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναμένονται και οι οριστικοί πίνακες διοριστέων για τις 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Στον απόηχο της εμπλοκής που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι «η  κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τις ψηφοφορίες, άλλωστε αποδείχτηκε χθες ότι υπάρχει μια συμπαγής πλειοψηφία γύρω από τη νομοθετική εργασία και γι’ αυτό συνεχίζουμε το νομοθετικό μας έργο».
«Eπιδιώξαμε το μέγιστο της συναίνεσης και αυτό φάνηκε και στην ψηφοφορία χθες όπου όχι απλώς έλαβε το νομοσχέδιο επί της αρχής την απόλυτη πλειοψηφία αλλά και στα άρθρα είχαμε και πολύ πιο ευρύτερες πλειοψηφίες» ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου. Σημείωσε ότι τελικά «επικράτησε η λογική της τεχνητής πόλωσης μέσα στη Βουλή», ενώ έκανε λόγο για «αντικοινοβουλευτικά παιχνίδια». Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «ενώ είχε προχωρήσει πολύ δημιουργικά η όλη διαδικασία, είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία και στην ολομέλεια της Βουλής, είδαμε ξαφνικά να πυροδοτείται ένα κλίμα έντασης χωρίς λόγο επί της ουσίας του νομοσχεδίου και όσων αφορά την ψηφοφορία είχαμε τη σαφή και κυνική δήλωση του κ. Βορίδη -εκτός κλίματος συζήτησης του νομοσχεδίου- που είπε ότι ο στόχος μας είναι να μην μπορεί αυτή η κυβέρνηση να νομοθετεί. Αυτό δεν είναι στάση δημοκρατική και κοινοβουλευτική», υπογράμμισε η υπουργός, η οποία σημείωσε ότι «από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες, εφόσον γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την αντιπολίτευση». Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των αναδρομικών για τα δώρα στο Δημόσιο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει την ανοδική πορεία της θα υπάρξει ανάλογη μισθολογική εξέλιξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν υπόψη τόσο οι θυσίες του λαού τα χρόνια των μνημονίων όσο και οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος