Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Στο πράσινο πρόγραμμα «Followgreen» τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Αναρτήθηκε: 30.01.2019

Παρών στον αγώνα για λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση δήλωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Θέλοντας να ενισχύσει τις αξίες της οικολογίας στη νέα γενιά ο δήμος μας υποστηρίζει τον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση»,στο πλαίσιο του προγράμματος «Followgreen», που υλοποιείται σε όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού τα δημοτικά σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη εξοπλίστηκαν με κάδους ανακύκλωσης, συγκεντρώνουν ξεχωριστά υλικά, όπως χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο και υπό την καθοδήγηση τωνεκπαιδευτικών ξεκίνησαν να ανακυκλώνουν. Συλλέγοντας πόντους ενισχύουν την προσπάθεια του κάθε σχολείου στον διαγωνισμό. Στο παιχνίδι των πόντων συμμετέχουν και οι γονείς, ενισχύοντας την προσπάθεια των μαθητών με τηδωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα έχουν κάνει την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του «Followgreen», στέλνοντας έτσι το μήνυμα για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.

«Είναι μια οικολογική δράση όλων των σχολείων του δήμου μας, που μας γεμίζει χαμόγελα. Γιατί όταν τα μικρά παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές τέτοιων πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος εμείς οι μεγαλύτεροι  μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης .

Να σημειωθεί ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα «Followgreen»αποτελεί μία ψηφιακή εφαρμογή για «έξυπνες»  πόλεις και κοινότητες που συνδέει τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης. Έτσι εκπαιδεύεικαι ενημερώνειτους πολίτες γύρω από θέματα ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας μέσα από ένα πλούσιο και ευχάριστο περιβάλλον υπό την μορφή άρθρων, video και quiz.

Στην πλατφόρμα (followgreen.gr/pilea-hortiatis) οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν, καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων. Λειτουργεί, δηλαδή, ως ένα πρόγραμμα ανταμοιβής των πολιτών που ανακυκλώνουν!

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο  (www.followgreen.gr/pilea-hortiatis/earnpoints).

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος