Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
 

Ταϊλάνδη: Κλειστά σχολεία στην Μπανγκογκ την υπόλοιπη εβδομάδα λόγω τοξικού νέφους

Αναρτήθηκε: 30.01.2019

Τοξικό νέφος ανάγκασε τις αρχές της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης να κλείσουν τα σχολεία για την υπόλοιπη εβδομάδα και όσοι σχεδίαζαν να γιορτάσουν το Σεληνιακό Νέο Έτος, την ερχόμενη εβδομάδα, κλήθηκαν να περιορίσουν τη χρήση πυροτεχνημάτων.

epa07331158 Thai students leave school wearing face masks as heavy air pollution continues to affect Bangkok, Thailand, 30 January 2019. Thailand, 30 January 2019. The Thai Education Ministry on 30 January 2019 ordered educational institutes in Bangkok city to close after air pollution worsened. Fine particulate matter (PM2.5), which can cause serious health issues, remains at unhealthy levels in Thailand’s capital and nearby, according to the Pollution Control Department. EPA/NARONG SANGNAK

Η ποιότητα του αέρα στην Μπανγκόκ βρίσκεται σε επικίνδυνα επίπεδα καθώς η ποσότητα των αιωρούμενων σωματιδίων της ατμόσφαιρας PM 2,5 υπερβαίνει το επίπεδο ασφαλείας σε 41 περιοχές της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου της Ρύπανσης.

Τα PM 2,5 είναι ένας συνδυασμός από υγρά σταγονίδια και στερεά σωματίδια, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν σκόνη, καπνό και αιθάλη, σύμφωνα με τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (ΑQI).

Όσο πιο μικρή διάμετρο έχουν τα αιωρούμενα σωματίδια τόσο πιο επιβλαβή αποδεικνύονται για την υγεία, γιατί «τρυπώνουν» ευκολότερα στον οργανισμό μέσω της αναπνοής. Τα PM2,5 σημαίνει ότι έχουν διάμετρο μικρότερη των 2,5 μm.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα airvisual.com που μετράει τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης σε όλες τις πόλεις του κόσμου, ο σημερινός AQI το μεσημέρι στην Μπανγκόκ ήταν 175, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί.

Τα μαθήματα σε περισσότερα από 400 δημόσια σχολεία στην Μπανγκόκ ματαιώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, ενώ σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και στις γύρω επαρχίες θα είναι κλειστά αύριο και την Παρασκευή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πουτιπόνγκ Πουνακάν στους δημοσιογράφους.

«Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση το Σάββατο και την Κυριακή για να διαπιστώσουμε αν θα υπάρξει ανάγκη να κλείσουμε όλα τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι κάποιες εξετάσεις μαθητών που ήταν προγραμματισμένες για το σαββατοκύριακο πιθανόν να αναβληθούν.

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση–τεχνητή βροχή, έλεγχος στις μετακινήσεις των φορτηγών και ξέπλυμα με μάνικα των δρόμων–έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει να καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος