Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
 

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τη μεταφορά των αποθεματικών των ΟΤΑ στην ΤτΕ

Αναρτήθηκε: 31.01.2019

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με κεντρικό θέμα την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι   έχουν προσκληθεί, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων. 

Η δημοσίευση νεώτερης απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για μεταφορά, εντός τριάντα ημερών, των ταμειακών διαθεσίμων όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, μεταξύ αυτών και των δήμων και των περιφερειών, στον λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση της Αυτοδιοίκησης.

Να σημειωθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο μέτρο, από τον Απρίλιο του 2015, οπότε και προβλέφθηκε με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδας. Μάλιστα επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει ότι η ενέργεια αυτή εκ μέρους της κυβέρνησης συνιστά κατάφωρη περιφρόνηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ και ότι αποβλέπει στην απαξίωση του θεσμού.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος