Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Κέντρο ηλεκτρονικών υπολογιστών στα Διαβατά δημιούργησε η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας

Αναρτήθηκε: 30.01.2019

Στην προσφορά νέων υπηρεσιών προς μετανάστες και πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔ-ΚΜ), με στόχο την εκπαίδευση τους στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία με οικεία και συγγενικά τους πρόσωπα, μέσω skype.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ειδικότερα η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας χρηματοδότησε τη δημιουργία Χώρου Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στην Ανοιχτή Δομή Υποδοχής Προσφύγων Διαβατών». Το έργο παραδόθηκε χθες από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Λ. Κυρίζογλου, στον προϊστάμενο της Δομής, Κώστα Σιμιτόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου σκοπός της ΠΕΔ-ΚΜ είναι να στηρίξει τον πληθυσμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά, κυρίως όμως του νέους, ώστε να εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες και να μπορούν να επικοινωνούν με οικεία και συγγενικά τους πρόσωπα.

«Ως ΠΕΔ-ΚΜ είμαστε υπέρ της, με θετικό τρόπο, προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων. Σε ότι αφορά στα παιδιά, είμαι υπέρ του είναι μέτοχοι και εν συνεχεία, κάτοχοι της ελληνικής παιδείας. Έτσι, μεγαλώνοντας και στις χώρες τους, αλλά και όπου γης θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελληνικής παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού που έχει Οικουμενικό χαρακτήρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Κυρίζογλου.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος