Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020
 

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: πρόταση για την εξαίρεση των Βρετανών από το καθεστώς της βίζας

Αναρτήθηκε: 29.01.2019

Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεξεργάζεται πρόταση που θα καταθέσει σήμερα σύμφωνα με την οποία οι βρετανοί πολίτες δεν θα χρειάζονται βίζα για να ταξιδεύουν στην Ευρώπη μετά το Brexit ανεξάρτητα με το αν το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξελιχθεί ομαλά ή όχι, και υπό την προϋπόθεση ότι το ίδιο θα ισχύσει και από την πλευρά του Λονδίνου.
Η απόφαση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα τεθεί προς έγκριση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επόμενο μήνα.
Η πρόταση καλύπτει τόσο το σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Τερέζα Μέι θα κατορθώσει να ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο με το Κοινοβούλιο και θα επιτύχει την έγκριση της συμφωνίας εξόδου που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες, όσο και το σενάριο ενός διαζυγίου άνευ συμφωνίας.
Η ρύθμιση θα πρέπει να εγκριθεί επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Οι εξαιρέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βίζα αφορά ταξίδια μικρής διάρκειας, μέχρι τριών μηνών. Σήμερα τέτοιες εξαιρέσεις αφορούν περί τις 60 χώρες, από την Αργεντινή και την Ιαπωνία μέχρι την Ουκρανία.
Οι εξαιρέσεις καλύπτουν επιχειρηματικά και τουριστικά ταξίδια, αλλά δεν αφορούν το δικαίωμα απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος