Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

ΠΕΔ.Κ. Μακεδονίας: Άμεση σύγκλιση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Αναρτήθηκε: 28.01.2019

«Άμεση σύγκλιση» του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), προκειμένου «να διατρανωθεί η πλήρης αντίθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στη νέα απόφαση για την «υποχρεωτική» μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων των δήμων σε διαχειριστικό λογαριασμό τους, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται στη νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (οικ.2/6748/ΔΛΓΚ/ 21-01-2019 ΥΑ), που αφορά όλους τους φορείς γενικής κυβέρνησης και τους ΟΤΑ και ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β΄ 104/24-01-2019). Η απόφαση προβλέπει το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην ΤτΕ από τους δήμους μέσα σε τριάντα μέρες από τη δημοσίευση της (έως 21-02-2019) και τη μεταφορά των πλεοναζόντων διαθεσίμων στον λογαριασμό αυτό, ενώ και «τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται από 01/03/2019, υποχρεωτικά στον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης, που τηρούν οι εν λόγω φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος».

«Το θεσμικό ατόπημα που θεμελιώθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και με διάφορες μεθοδεύσεις, επιβιώνει και προσπαθεί να επιβληθεί, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθεί» τονίζει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔΜΚ Λάζαρος Κυρίζογλου σε χθεσινή επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, με την οποία ζητά να ανακληθεί άμεσα, στο μέρος που αναφέρεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ο κ. Κυρίζογλου απέστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, με αίτημα την άμεση σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, με την συμμετοχή και των προέδρων των ΠΕΔ, ώστε να διατρανωθεί η «πλήρης αντίθεση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «να δρομολογηθεί κάθε πρόσφορη ενέργεια και διαδικασία» και «να δοθούν εγκαίρως οι κατάλληλες κατευθύνσεις σε όλους τους δήμους και τις ΠΕΔ της χώρας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος