Κυριακή, 31 Μαΐου 2020
 

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Πρώτη διανομή δωρεάν μπλε οικιακών κάδων

Αναρτήθηκε: 22.01.2019

Πάνω από 400 μπλε οικιακοί κάδοι μοιράστηκαν στην πρώτη διανομή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 9.00 με 10.00 το πρωί στο ΚΕΠ της λεωφόρου Πλαπούτα η επόμενη

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και έσπευσαν να προμηθευτούν τους πρώτους οικιακούς μπλε κάδους ανακύκλωσης τους οποίους ο Δήμος ξεκίνησε να μοιράζει δωρεάν προκειμένου όσο το δυνατό περισσότεροι δημότες να γίνουν μέρος της μεγάλης εκστρατείας για ένα ακόμα πιο καθαρό, πιο φιλικό προς το περιβάλλον και πιο όμορφο Ηράκλειο.

Πάνω από 400 κάδοι μοιράστηκαν σε αυτή την πρώτη διανομή, που έγινε έξω από το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου στο δημαρχείο, τους οποίους οι πολίτες θα τοποθετήσουν στο σπίτι τους ούτως ώστε να ξεκινήσουν, οργανωμένοι πλέον, την οικιακή Ανακύκλωση.

Η επόμενη διανομή θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου από τις 9 έως τις 10 το πρωί στο δεύτερο ΚΕΠ του Δήμου επί της λεωφόρου Πλαπούτα.

Είναι αυτονόητο ότι η δωρεάν διάθεση των κάδων θα συνεχιστεί και τις επερχόμενες ημέρες και σε απογευματινές ώρες, προκειμένου ακόμα πιο πολλοί Ηρακλειώτες να μπορέσουν να τους προμηθευτούν.

Θυμίζουμε, η χρήση του κάδου είναι πολύ απλή, αναγράφεται άλλωστε τόσο πάνω στον ίδιο τον κάδο, όσο και στο ενημερωτικό φυλλάδιο που μοίρασε ο Δήμος σε όσους τον προμηθεύτηκαν: ο πολίτης παραλαμβάνει τον κάδο σε flat μορφή (φυσικά και ο ίδιος κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμα υλικά), τον συναρμολογεί στο σπίτι του με λίγες απλές κινήσεις και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ο κάδος είναι έτοιμος για χρήση.

Στον μπλε κάδο οικιακής ανακύκλωσης πετάμε: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο λευκοσίδερο, συσκευασίες από χαρτόνι. Δεν ανακυκλώνονται: χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, μικρά κομματάκια χαρτί, αφρολέξ, φελιζόλ, καλαμάκια.

Προσοχή, δεν πετάμε τον ίδιο τον κάδο!

Εναλλακτικά δείτε το βίντεο με οδηγίες χρήσης του κάδου στον σύνδεσμο:

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος